Мати загиблої регіоналки Бережної поскаржилася в ОБСЄ на терор російськомовних в Україні

14:08, 20.11.2017
Мати загиблої регіоналки Бережної поскаржилася в ОБСЄ на терор російськомовних в Україні

Олена Бережна, "інститут" якої видає в Україні "доповіді" російською, поскаржилася на утиски російськомовних (Елена Бережная / Facebook)

Мати загиблої в автокатастрофі в Європі екс-регіоналки Олена Бережна поскаржилася Верховному Комісару ОБСЄ на терор проти російськомовних, антисемітизм та ксенофобію в Україні.

Про це Олена Бережна повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Знаючи про участь у нараді Ламберта Заньєра, вже на посаді Верховного Комісара ОБСЄ з питань національних меншин, поінформувала його про відкритий терор у відношенні російськомовного населення, антисемітизм і ксенофобію в Україні і передала моніторинг про неонацизм, підготовлений Інститутом!" - написала вона.

Варто відзначити, що названий Інститут правової політики і соціального захисту імені Ірини Бережної очолює Олена Бережна.

Бережна написала, що в Україні систематично порушують права людей, не виплачуючи соцвиплати на тимчасово непідконтрольних українському уряду територіях, а також звинуватила українську систему правосуддя у тому, що порушується рівне право на суд щодо звинуваченої у державній зраді Нелі Штепи, яку відпустили під домашній арешт.

На думку Олени Бережної рівний доступ до суду був порушений і у справі "2 травня", частину фігурнтів якої нещодавно відпустили на волю, та у справі про вибивство Олеся Бузини.