В Одесі арештували двох противників забудови Літнього театру

11:53, 25.11.2017
В Одесі арештували двох противників забудови Літнього театру

Сергій Стерненко оскаржуватиме рішення суду про заставу в розмірі 608 тис. грн.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для двох активістів, яким закидають організацію масових безладів під час акції протесту проти забудови Літнього театру в міському саду Одеси 18 листопада. Одним з арештованих виявився колишній лідер одеського осередку "Правого сектора" Сергій Стерненко.

 

Про це повідомила колишній заступник голови Одеської облдержадміністрації, журналіст Зоя Казанжи у Facebook  в суботу.

 

«В Одесі заарештовано на 60 діб двох активістів. За протести проти забудови Літнього театру в міському саду. Під час протестів розбили голову начальнику обласної міліції. Хтось жбурнув каменюкою. Одного із активістів затримали без права на заставу, іншого – з заставою в 608 тис. гривень», - написала пані Казанжи.

 

Пізніше вона повідомила, що одним із арештованих є Сергій Стерненко, до якого в неї «немає жодного піїтету», бо «на 90% ми з ним опоненти».

 

Утім, пані Казанжи обурена такими подвійними стандартами влади, адже Сергія було затримано нібито «за організацію масових безчинств» під час проведення акції протесту проти забудови Літнього театру. Вона нагадує, що кілька днів тому, суд випустив під заставу в 128 тис. гривень директора дитячого муніципального табору «Вікторія», де згоріли живцем три дівчинки.

 

«Чиновники мерії, які були відсторонені, всі тихо і благополучно повернулися на посади. Віце-мер пішла на пенсію, отримавши всі виплати, які надаються в такому випадку. Фірми, пов’язані з наданням послуг муніципальному табору, в час, коли порушені кримінальні справи і проводяться експертизи, продовжують брати участь у тендерах. Там у них життя продовжується по повній, розумієте? Ну звичайно, що ж я міряю? Одна голова начальника обласної міліції цінніша, виходить, за трьох мертвих дівчаток?», - обурюється Зоя Казанжи.

 

І додає щодо арешту Стерненка: «Звичайно, подібні звинувачення будуть розбиті адвокатами. Тому що масових безчинств не було. Тому що Стерненко нічого не організовував. Так от, не будучи в захваті від діяльності Стерненка, я все одно обираю його, а не бариг з Одеської міської ради на чолі з мером. Розуміючи всю відповідальність, я все одно вибираю Стерненка, а не «респектабельних» бізнесменів, вчорашніх злочинців».

 

Журналістка нагадує, що саме «Стерненко – один із тих, хто не пустив в Одесу «русскую весну».

 

Наразі відомо, що захист Стерненка має намір оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції.

 

Як повідомляла «УМ», 18 листопада під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси розбили голову начальнику одеської поліції Дмитру Головіну. Під час сутичок було застосовано сльзогінний газ. За медичною допомогою звернулися 20 поліцейських.

 

Поліція кваліфікує подію за ч.4 ст. 296 (хуліганство) і ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.