Юрія Чеканова за розбитий пам’ятник Героям Небесної сотні відправили у в’язницю на 4 місяці

11:12, 29.11.2017
Юрія Чеканова за розбитий пам’ятник Героям Небесної сотні відправили у в’язницю на 4 місяці

Севастопольця покарали за розбитий пам’ятник Героям Небесної сотні (фото із соцмереж)

Юрій Чеканов, який розтрощив народний меморіал Героям Небесної сотні в Києві, засуджений за хуліганство на 4 місяці позбавлення волі.

Про це повідомляє видання "Стана.ua".

Відзначається, що Юрія Чеканова засудили не за "умисне знищення чужого майна", як було зазначено у підозрі про злочин, а за "хуліганство".

"За Кримінальним кодексом для цієї правової кваліфікації за цією статтею потрібно заяву власника пошкодженого майна і збитків на суму понад 150 тисяч гривень. Так як гранітні плити на Інститутській фактично безгоспні і явно не варті таких грошей, статтю севастопольцеві вирішили підправити по ходу справи", - нише "Страна.ua".

Суддя Печерського суду Олег Білоцерківець у ході засідання встановив, що Юрій Чеканов "завдав моральної шкоди та матеріальних збитків близьким родичам та членам їх сімей, та створив суспільний резонанс".

"Привселюдно знущаючись над пам'ятниками, які присвячені Героям Небесної Сотні, що призвело до моральних страждань близьких родичів та членів сімей осіб, зазначених на пам'ятниках, ОСОБА_1, діючи з винятковим цинізмом, бажав самоутвердитись за рахунок публічного приниження, протиставляючи себе іншим громадянам та суспільству. Вказана неповага була явною, тобто очевидною і безсумнівною для всіх", - ідеться в рішенні суду.

Юрій Чеканов частину строку покарання вже відбув: його арештували 5 жовтня, у день вчинення злочину.