Доброволець Юлія Толопа змушена повернутись у Росію через відмову у громадянстві

07:30, 05.12.2017
Доброволець Юлія Толопа змушена повернутись у Росію через відмову у громадянстві

Державна міграційна служба втретє відмовила росіянці Юлії Толопі, яка воювала добровольцем в АТО на стороні України через відсутність довідки про несудимість. Вона заявляє, що в Росії її розшукує ФСБ і вона не може зайти навіть на територію конульства. Про це Толопа написала у Facebook.
 
"Завтра я вимушено повертаюсь в Росію. Це вимога української міграційної служби. Втретє вони відмовили мені на підставі того, що в мене немає довідки про несудимість з РФ.  В Росії мене розшукує ФСБ. За те, що я приїхала добровольцем протидіяти російській окупації", - розповіла дівчина.
 
Толопа каже, що в Росії або у консульстві РФ її можуть викрасти співробітники ФСБ. Вона зазначила, що із самого початку війни, з літа 2014 року, вона служила в батальйоні Айдар, нещодавно закінчила службу в 58 бригаді.
 
"Отож коротко: доброволець з Росії, була спершу штурмовиком, командиром БМП, звільняла Луганщину. Потім займалась аеророзвідкою. Поранення, контузії", - сказала Толопа.
 
Вона підкреслила, що їй не допомогли депутатські запити та подання на ім’я президента від міністра.
 
"Мені не дають громадянство. Мене посилають на територію РФ, в російське консульство просити довідку про несудимість", - пояснює вона.
 
Толопа просить прийти і підтримати її 5 грудня.