Доброволець Олександр Зубченко загинув під час мінометного обстрілу біля Мар’їнки

10:18, 12.12.2017
Доброволець Олександр Зубченко загинув під час мінометного обстрілу біля Мар’їнки

Доброволець Олександр Зубченко родом із Полтавщини (фото із соцмереж)

Боєць Української добровольчої армії Олександр Зубченко загинув під час мінометного обстрілу терористів околиці Мар’їнки.

Про це повідомляє Миргородська міська рада.

"Під селом Мар'їнка в результаті артобстрілу загинув миргородець Олександр Зубченко 1990 року народження", - ідеться в повідомленні.

Олександра Зубченка в УДА називали "Запал". Він був бійцем ОТГ "Волинь" Української Добровольчої Армії". На фронт пішов добровольцем ще на початку війни, у квітні 2014 року.



Український захисник у Миргороді спочатку навчався в середній школі № 2, потім перейшов до сусідньої ЗОШ № 3, в якій закінчив 9 класів у 2005 році.

Вчителі Олександра згадують, що це був надзвичайно спокійний і старанний хлопець.



Олександр Зубченко ще школярем залишився без батька, який раптово помер. З війни на захисника чекали мама та бабуся.

"Ось і Миргород має зустріти та провести в останню дорогу полеглого воїна... Світла та Вічна Пам'ять, Царство Небесне Герою... Мамі Олександра, всім його рідним та близьким, друзям та побратимам щирі співчуття...", - зазначають у Facebook-спільноті "Крига пам’яті полеглих за Україну".



"Прощання з героєм відбудеться 13 грудня за адресою вул.Сорочинська, 160б, у Миргороді", - пишуть волонтери. 

Разом із Олександром Зубченком загинув ще один боєць УДА - Віктор Зельманович, прощання з яким відбудеться в будинку культури села Доманівка на Миколаївщині.