У Полтаві викинули на смітник допомогу для дітей зі школи-інтернату (фото)

10:52, 17.12.2017
У Полтаві викинули на смітник допомогу для дітей зі школи-інтернату (фото)

Нові речі і іграшки від благодійників опинилися на смітнику в Полтаві.

Вихованцям полтавської школи-інтернату №2 так і не дісталися речі, зібрані для них небайдужими до Дня Святого Миколая. Адже після «ревізії» вихователів «гуманітарка» опинилася на смітнику.  

 

Про це повідомляють у соцмережах учасники благодійної акції «Даруй добро», яку оголосив дитячий і сімейний клуб розвитку “Мандарин”.

 

Однією з перших про цей ганебний випадок повідомила учасниця одного з реаліті-шоу Яна Станішевська, яка долучилася до цієї благодійної акції зі своєю командою.

 

До речі, до акції також долучилися вихованці клубу, блогери, небайдужі полтавці. Усі вони збирали необхідні речі для вихованців школи-інтернату №2.

 

 

«Ми організували масштабну акцію і 14 грудня прийшли на свято до майже 200 діток. Передали їм усі речі, а потім частину цих речей виявили на смітнику. До акції долучилося багато небайдужих людей і таке ставленення до допомоги вразило всіх, – обурюються представники організатора благодійної акції.

 

 

За їхніми словами, директор школи-інтернату не може пояснити конкретну причину, чому речі опинилися на смітнику: «Директор нам назвав кілька версій, що це самі діти могли викинули речі, які їм не сподобалися, або хтось із вихователів виніс речі на вулицю. Вона погодилася, що це жахлива ситуація і що винних потрібно знайти».

 

Блогер Анна Корнієнко розповіла імсцевим ЗМІ: «Акцію ми організували 7 листопада. Протягом місяця ми збирали потрібні речі для дітей. Ми хотіли влаштувати свято для дітей до дня Святого Миколая. До нашої акції долучилося багато людей, навіть з інших регіонів України. Керівники закладу нам пообіцяли, що усі речі відсортують по категоріям: вік, стать. Але потім Іллі (учасник акції – ред.) повідомили, що знайшли пакети з одягом на смітнику».

 

Також Анна Корнієнко, зазначила, що з керівництвом закладу вони обговорювали речі, які необхідні дітям.

 

Ілля Крамер, полтавець, який вирішив долучитися до акції, розповів, що про речі на смітнику він дізнався від дітей, які йому надсилали смс-повідомлення.

 

«У соцмережах мені почали писати діти, які розповіли про цю ситуацію. Ми з хлопцями вирушили до інтернату, щоб перевірити інформацію. Хвіртка була відкрита, ми пройшли і дійсно побачили наші подаровані речі на смітнику. Ми шукали хоча б якесь керівництво, але його не було. Згодом о 4.30 ранку до нас приїхала заступник директора. Уся наша розмова задокументована на відео», - розповів пан Крамер виданню «Трибуна».

 

За словами, учасників акції, речі, які знайшли в пакетах були новими і чистими.

 

Тоді як директор школи-інтернату №2 Алевтина Ключинська наразі виправдовується: «Це провокація. Ці пакети з одягом, я особисто бачила. Вони стояли біля посуду, який збиралися викинути. І діти бачили, вони розповідали потім, що усе разом несли до смітника якісь люди. Зараз усі ці речі ми зберігаємо в кімнаті і чекаємо, доки їх переберуть ті, хто їх сюди привіз і особисто вручать дітям».

 

 

А заступник директора школи-інтернату Олена Мацицька вважає, що цей конфлікт можна розв’язати: «Зібрати діток знову в актовій залі і роздати кожній дитині ці речі, які нам привезли ці молоді люди».

 

Зокрема, адміністрація закладу пообіцяла благодійникам з клубу «Мандарин» таки роздати подарунки дітям в урочистій атмосфері у понеділок, 18 грудня о 14.00 годинні.