У Києво-Печерській лаврі погрожують учасникам акції #принесиляльку (фото)

09:55, 06.01.2018
У Києво-Печерській лаврі погрожують учасникам акції #принесиляльку (фото)

Ляльки під стінами Києво-Печерської Лаври. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Нужненка і Радіо Свобода)

Прихильники УПЦ Московського патріархату погрожували учасникам акції #принесиляльку, а священики відкидали ляльки від входу до Києво-Печерської лаври у п’ятницю ввечері.

 

Про це написав фотокореспондент Сергій Нужненко у Facebook  в ніч на суботу.

 

"Сьогодні ввечері знімав як люди приносять іграшки до Києво-Печерської лаври, одну з іграшок поклали до центрального входу, за мить вийшов священнослужитель і відкинув іграшку подалі від входу, за ним вийшла особа яка в грубій формі почала заважати знімати і погрожувати розбити камеру", - повідомив фотокореспондент Радіо Свобода.

 

При цьому, чоловік відмовився повідомити своє прізвище.

 

 

 За словами Нужненка, "пізніше священик просив видалити фото, вибачитись якось він не подумав, а загалом висновок лише один: Там де немає людяності, бога немає...".

 

Зазначимо, акцію #принесиляльку ініціював вихідець із Запоріжжя, блогер Юрій Гудименко, який закликав українців приносити іграшки під стіни храмів УПЦ Московського патріархату (МП) через те, що представники цієї церкви відмовились відспівувати дворічного загиблого хлопчика, якого було хрещено в церкві УПЦ Київського патріархату.

 

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука повідомив, що священик, котрий відмовився відспівувати загиблого хлопчика, діяв згідно з церковним каноном. Представники УПЦ МП називають УПЦ КП "розкольниками", тому не визнають проведений тими обряд хрещення і долучення людини до церкви.

 

При цьому, низка релігієзнавців заперечують існування канону, на який посилаються у МП і навпаки наголошують на порушенні загальних християнських канонів при відмові відспівувати дворічнго малюка.

 

Як повідомляла "УМ", дитина загинула 31 грудня, коли близько 18:20 на вулиці Історичній 39-ти річний житель Запоріжжя вирішив покінчити життя самогубством і викинувся з вікна багатоповерхівки. У цей момент у дворі будинку гуляв хлопчик зі своїм татом. За трагічним збігом обставин, самогубець упав саме на дворічного малюка.