Вбивство Ноздровської: Юрій Россошанський арештований на два місяці (фото)

19:20, 09.01.2018
Вбивство Ноздровської: Юрій Россошанський арештований на два місяці (фото)

Юрій Россошанський каже, що є сімейною людиною.

Вишгородський районний суд Київської області обрав міру запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві юриста Ірини Ноздровської Юрію Россошанському у вівторок ввечері: арешт без права внесення застави на 60 діб. 

 

Відповідне рішення оголосив суддя у справі Олексій Рудюк.

 

"Застосувати до підозрюваного Россошанського Юрія запобіжний захід у вигляді утримання під вартою у Київському слідчому ізоляторі на термін 60 днів, без визначення можливості внесення застави", - заявив суддя.

 

Термін арешту Россошанського встановили до 8 березня 2018 року включно.

 

Зазначається, що відповідне рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Київської області.

 

Тим самим суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення, яка просила обрати для Россошанського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави.

 

Тоді як Юрій Россошанський просив обрати для нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і пообіцяв співпрацювати зі слідством.

 

"Я нікуди від слідства не ховався і ховатися не збираюся, тому прошу застосувати до мене запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Я брав активну участь у слідчих діях і братиму й надалі", - сказав Россошанський під час засідання.

 

Підозрюваний у вбивстві заявив, що визнає підозру і додав, що на нього не чинили тиск.

 

 

Россошанський зазначив, що непокоїться за свою сім'ю, зокрема про дружину, яка нещодавно перенесла мікроінсульт. Він також апелював до того, що ніколи не був підсудним, є пенсіонером та ветераном праці.

 

Водночас на запитання адвоката сім'ї Ноздровської, чому він визнав провину у її вбивстві, Россошанський відмовився відповісти, пославшись на відповідну статтю Кримінального процесуального кодексу. "Я можу не відповідати адвокату на запитання", - сказав підозрюваний.

 

Обрати Россошанському запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою, просив і його адвокат.

 

 

Адвокати сім'ї Ноздровської повідомили, що оскільки слідство не допустило їх до матеріалів кримінального провадження, то вони віддають це питання на розсуд суду.

 

Як повідомляла «УМ», 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло юриста Ірини Ноздровської, яка займалася справою про загибель своєї сестри, яку збив на авто Дмитро Россошанський.

 

8 січня правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві юриста Ірини Ноздровської Юрія Россошанського, батька Дмитра. Слідство вважає, що він вбив правозахисницю під час сварки.