Доброволець Андрій Витвицький «Спікер» загинув під Авдіївкою (фото)

07:20, 18.01.2018
Доброволець Андрій Витвицький «Спікер» загинув під Авдіївкою (фото)

Андрій Витвицький "Спікер" нещодавно відсвяткував своє 30-річчя.

Воїн Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» Андрій Витвицький з позивним «Спікер» загинув у бою з окупантами на донецькому напрямку в районі Авдіївки пізно ввечері у вівторок, 16 січня.

 

Бійцю ДУК було 30 років. Він є уродженцем Івано-Франківська.

 

Про загибель захисника України інформує «Правий сектор» на своїй сторінці у Facebook.

 

«На Донеччині ввечері 16-го січня загинув смертю хоробрих друг "Спікер", боєць Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор". Це дивовижна українська людина, різнобічно розвинена, людина Честі. Від початку Майдану боровся в лавах нашого руху. Після Майдану він присвятив себе війні», - йдеться у повідомленні.

 

 

Зазначається», що «Спікер» пройшов шлях від боїв на Грушевського у Києві під час Євромайдану до боїв за Авдіївку.

 

Андрій Витвицький вчився у Вищій духовній семінарії у Львові. Пішов воювати добровольцем на Донбас ще у 2014 році. Вдома у нього залишилися мати, сестра, дружина та малолітня донька.

 

 

Десятки користувачів пишуть у мережі про Андрія:

 

"Сповна не усвідомлюєш всього жаху того, що відбувається, допоки не починають вмирати твої друзі. Андрій був кльовий чувак. Добрий друг, людяний і чесний. Про це скаже будь-хто, хто знав його. В голові не вкладається, що він загинув".

 

"Неймовірно позитивний "Спікер". Завжди з посмішкою, з турботою, з цікавими історіями. Людина, яка завжди була з книгою і дуже смачно готувала".

 

"Не так давно в Авдіївці ми сиділи з тобою і ти сказав: "Подивись навколо на наших побратимів і запам'ятай - до кінця року доживуть не всі..." Спи спокійно, брате! Все одно ми на день ближче до перемоги! Слава Героям!".

 

"Нарваний, правильний, рішучий. Весельчак. Часом здавалося, що не міг сидіти без активних дій ні хвилини. Він насолоджувався життям сповна. Закінчив духовну семінарію, але мав покликання воїна. Тому прийшов на Майдан робити революцію".