В Сєвєродонецьку презентували комікс про хлопчика із прифронтового села

09:12, 23.01.2018
В Сєвєродонецьку презентували комікс про хлопчика із прифронтового села

"Пригоди Микитки" презентували до Дня Соборності України та з нагоди 100-річчя першого проголошення української державності у Луганській області (Радіо свобода)

В Сєвєродонецьку презентували комікс "Пригоди Микитки", який розповідає про хлопчика, батьків якого забрали тетористи, а йому допомогли українські військові.

Про презентацію комікса повідомляє Луганська військово-цивільна адміністрація.

"У коміксах простою мовою зображуються ситуації, де навіть не всі дорослі зможуть дібрати слова: щирість і завзятість позитивних героїв, вірність своїй землі та Українському народу військовослужбовців ЗСУ, підступність і віроломство ворогів, зрада, відчай втрат, сімейні цінності, віра у мирне майбутнє", - ідеться в повідомленні.

Героями коміксу стали хлопчик Микита, українські військові, вівчарка Рекс і командир бойовиків Ватніков. Ідея видання - розповісти дітям у формі картинок про війну, взаємодопомогу та підтримку мирних громадян українськими військовими.

Головному герою комікса хлопчику Микитці, батьків якого викрали і утримують під вартою бойовики, дали прихисток наші захисники. У розташуванні військовослужбовців хлопчик розповідає, що його рідне село сильно постраждало під час ворожого обстрілу. А невдовзі Микитка опиняється в епіцентрі бойових дій, де бачить відважну боротьбу наших оборонців на теренах рідної йому Луганщини, а саме під Новотошківським та Кримським.

"Війна – це найбільше лихо, яке може випасти на долю людини і долю країни. Українці – миролюбна нація. Ми ніколи ні на кого не нападали з метою завоювання чужих земель. Однак протягом усієї своєї історії змушені захищати рідну країну від загарбників", – зазначив Юрій Гарбуз. Він закликав дітей бути чуйними один до одного, шанувати військових, які "мов янголи-охоронці, бережуть кожного з нас", любити Україну.

Юрій Гарбуз пообіцяв, що комікси отримає кожен першокласник Луганщини. На їх видання витратили 400 тисяч гривень із бюджету.

"Радіо Свобода" опублікувало фото нового видання.