На станції Київ-Пасажирський затримали копів за співпрацю зі злочинцями (фото)

15:51, 25.01.2018
На станції Київ-Пасажирський затримали копів за співпрацю зі злочинцями (фото)

"Перевертні у погонах" на вокзалі Київ-пасажирський під час затримання.

Слідчі прокуратури Києва і оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України затримала групу діючих співробітників кримінальної поліції, які "співпрацювали" зі злочинцями на території столичного залізничного вокзалу.

 

Затримання відбулося у ході ретельно підготовленої спецоперації у четвер.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Facebook.

 

Повідомляється, що очолював групу підполковник поліції – начальник сектору кримінальної поліції на станції Київ-Пасажирський.

 

 У прокуратурі додають, що він залучив до ОЗУ щонайменше 5 оперативних співробітників кримінальної поліції та декілька груп професійних крадіїв, які сплачували правоохоронцям данину за можливість "працювати" на вокзалі.

 

 

Також зазначається, що крадії систематично ділились із поліцейськими викраденим у подорожуючих громадян майном.

 

 

Наразі 7 членам організованої групи оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (строк покарання до 12 років з конфіскацією майна) та додатково оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України посадовим особам Нацполіції.

 

 

У прес-службі повідомляють, що в межах вказаного розслідування у четвер було проведено понад 35 обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та у службових приміщеннях посадових осіб Нацполіції.

 

Також підготовлені клопотання про обрання кожному із членів злочинного угруповання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.