У Львові пікетували храм Московського патріархату через самозахоплення землі

10:11, 29.01.2018
У Львові пікетували храм Московського патріархату через самозахоплення землі

Фото з попередньої акції біля незаконно збудованого храму УПЦ МП на Сихові (Дивись.info)

У львівському мікрорайоні Сихів активісти влаштували пікет біля майданчика, де на громадській землі без дозвільних документів звели споруду, в якій УПЦ Московського патріархату проводить служби.

Про це повідомляє львівське видання видання "Дивись.info".

Пікутевали церкву, зведену за адресою пр. Червоної Калини, 89. За даними піктувальників, храм зведено незаконно.

З пропозицією демонтувати споруду виступили місцеві депутати.

"До мене неодноразово звертались мешканці вулиці Антоненка-Давидовича та проспекту Червоної Калини з інформацією про те, що на земельній ділянці комунальної власності на проспекті Червоної Калини, 89 самовільно зведено будівлю, у якій систематично проводять богослужіння представники Української православної церкви (Московського патріархату)", - заявив депутат Львівської міської ради Андрій Карбовник.

Як було встановлено, згідно з листом Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові від 12.09.2017 року № 0006-4027 та листом виконавчого комітету Львівської міської ради від 14.08.2017 року № 4-2403-1903, релігійна громада УПЦ (МП) збудувала об’єкт нерухомого майна без будь-якої дозвільної документації, а земельну ділянку на пр. Червоної Калини, 89 самовільно захопила без жодних прав на землекористування.

На пікет зібралися декілька десятків чоловіків, вони спробували повісити плакат на будівлі, але прихожани церкви спробували обмежити такі дії, тому відбулися невеликі сутички, які розборонила поліція.

Пікетувальники вимагали демонтажу незаконної будівлі.




Нагадаємо, у Києві активісти демонтували інформаційний стенд каплиці УПЦ Московського патріархату, яку без дозвільних документів побудувала каплицю біля Десятинної церкви. За спробу підпалу каплиці суддя Тетяна Левицька арештувала Олексія Шемотюка і Олександра Горбаня на 60 діб із альтернативою внесення застави у розмірі 2,2 мільйонів гривень.