Терорист Гіркін має виплатити родичам жертв МН17 $400 мільйонів (документ)

15:09, 30.01.2018
Терорист Гіркін має виплатити родичам жертв МН17 $400 мільйонів (документ)

Ігор Стрєлков-Гіркін прославився звірствами у захопленому Слов’янську (фото із соцмереж)

Родичі жертв збитого Боїнга рейсу МН17 Амстердам – Куала-Лумпур виграли поданий у США позов проти ватажка терористів Ігоря Стрєлкова-Гіркіна, якого суд зобов’язав сплатити 400 мільйонів доларів компенсації.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на нідерландські ЗМІ.

Позов був поданий членами сімей 25 жертв катастрофи MH17, 10 з яких є громадянами Нідерландів.

Американський суддя постановив, що сумарна компенсація родичам жертв трагедії має скласти 400 мільйонів доларів – по 20 мільйонів доларів кожному. При цьому у рішенні вказується, що Ігор Гіркін також має прізвище Стрєлков.

У повідомленні нідерландських ЗМІ наголошується, що шанс врешті отримати компенсації "дорівнює нулю", адже Гіркін в суд не з'явився, за домашньою адресою в Москві його не знайшли.

Адвокати родичів жертв авіакатастрофи мають намір заарештувати майно Гіркіна. Втім, грошей на закордонних рахунках може бути недостатньо, щоб виплатити сотні мільйонів доларів.

"Ця справа не про гроші, а про справедливість для сімей, ми хочемо уваги на світовій арені для справи, і для тих, хто несе відповідальність за цю страшну трагедію", - зазначив адвокат родичів Флойд Вінсер.



Ігор Гіркін-Стрєлков на інформацію про рішення суду пожартував, що тепер йому не дадуть померти, поки він не виплатить весь борг. 



Нагадаємо, 17 липня 2014 року "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам – Куала-Лумпур, упав у захопленій Донецькій області – усі 298 осіб загинули.

Експерти встановили, що пасажирський літак збили з установки "Бук", привезеної бойовикам із Росії. За висновком Bellingcat, "Бук" перевозив відставний російський генерал-майор Сергій Дубинський ("Хмурий")

У липні 2014 року терористи Ігор Гіркін-Стрєлков називався "міністром оборони "ДНР". Влітку 2017 року під час дебатів із Олексієм Навальним Гіркін розповідав, що до запуску ракети, якою збили малазійський Боїнг, він та його "ополченці" не мають жодного стосунку, хоча назвати причетних він відмовився. 

Як повідомляла "УМ", на Донбасі у вівторок, 30 січня, спіймали громадянина Росії, який стояв на блок-постах у захопленому терористами Слов’янську.