У Києві пройде акція на захист «скверу з їжачком» від забудови УПЦ Московського патріархату

15:45, 01.02.2018
У Києві пройде акція на захист «скверу з їжачком» від забудови УПЦ Московського патріархату

"Їжачок в тумані" - одна з найулюбленіших паркових скульптур киян, яка постійно страждає від вандалів (фото із соцмереж)

У Києві в п’ятницю, 2 лютого, о 16:00 у сквері на вулиці Рейтарській у Києві, який відомий скульптурою "їжачка в тумані", активісти збирають акцію, щоб перешкодити потенційному захопленню землі та незаконній забудові з боку УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомляється у Facebook на сторінці "Акція на захист скверу з Їжачком".

"Друзі, в нас знову біда. Московський патріархат вчергове намагається в незаконний спосіб захопити публічний простір в Києві. У скверику на вулиці Рейтарській, позаду улюбленої скульптури Їжачка встановлено хрест. Як ми знаємо на прикладі багатьох подібних захоплень, дуже швидко на місці хреста зростає капличка, потім вирубуються усі дерева", - ідеться в повідомленні організаторів.

Вони наголошують, що це акція протесту проти самозахоплень київських публічних просторів.

Нагадаємо, УПЦ Московського патріархату без дозвідьних документів збудували "капличку" біля Десятинної церкви, за спробу підпалу якої арештували активістів Олексія Шемотюка і Олександра Горбаня. На їх підтримку 3 лютого організовують акцію "Свободу архітекторам".