Антін Мухарський виїхав із України через несплачені аліменти

08:49, 15.02.2018
Антін Мухарський виїхав із України через несплачені аліменти

Антін Мухарський на презентації своєї книги в "Останній барикаді" (Антін Мухарський / Facebook)

Шоумен та співак Антін Мухарський заявив, що новий закон про сплату аліментів, а також тиск на суд з боку його колишньої дружини Сніжани Єгорової, змушує його покинути Україну та просити політичного притулку закордоном.

"Якщо ви читаєте ці рядки, це означає, що я вже перетнув державний кордон України і знаходжуся в одній із країн Європи, де, вірогідніше за все, найближчим часом попрошу політичного притулку.", - написав Антін мухарський у Facebook.

Він зазначив, що причина виїзду з України - велика сума аліментів та пеня за їх несплату, які він змушений платити на утримання спільних із сніжаною Єгоровою дітей.

"У жовтні 2013, після року заборон на побачення з дітьми, мені було висунуто умови матеріального характеру, на які я заради можливості спілкуватися з дітьми погодився. Зокрема: я мав залишити матері моїх дітей все спільно нажите в шлюбі майно — великий приватний будинок на Осокорках, чотирьохкімнатну квартиру на Святошино та два автомобілі. А також взяв на себе зобов’язання виплачувати матері утримання на трьох неповнолітніх дітей у розмірі еквівалентному 3000 долл. США, що на той момент становило 24300 грн.", - описав майновий бік конфлікту Антін Мухарський.

Він зазначив, що заснований у 2012 році проект "Орест Лютий" не приносив достатньо коштів, а проети на телеканалах, у яких він працював, з часом закрилися, тому в нього не було достатньо коштів для сплатиповної суми аліментів на спільних із Сніжаною Єгоровою дітей.

"Адже поки контракт діє, я маю десь заробляти ці 24300 гривень, на які щомісяця нараховується пеня. А ще утримання дітей від першого шлюбу, а ще старі батьки і комунальні платежі...

Я не можу заробити такі гроші у країні, де йде війна, де українським артистам (на відміну від проросійських колег або тих, що користуються російською мовою) платять в рази менше", - зазначає Антін Мухарський.

Він зазначає, що у травні 2014 року подав до Оболонського районного суду позов про перегляд розміру аліментів, але він досі не розглянутий.

Також Антін Мухарський зазначає, що не отримав підтримки від народної депутатки та представниці Президента у Верховній Раді Ірини Луценко та Міністра юстиції Павла Петренка після прийняття закону № 7277 про посилення відповідальності неплатників аліментів.

"За декілька місяців до прийняття закону в ЗМІ було розгорнуто цілу кампанію з промоутування цих нововведень. А в ролі “головного злісного аліментника країни” було обрано вашого покірного слугу. Я вже не кажу про зграї осатанілих від запаху крові хижих жінок-месниць, що виливали на своїх колишніх мега-тонни бруду, водили хороводи в ефірах телеканалів і радіостанцій співаючи дифірамби і тюнінгованій прокурорші Луценчисі, і мєнстрюстіцію Пєтрєнкє, які теж наче побожеволіли і почали дозволяти собі підтримувати й ширити наклепи і брехню на мою адресу", - пише Антін Мухарський.

"Саме ви — Ірино Луценко і ви пан Петренко зробили те, що не змогли зробити зі мною Янукович і компанія. Я втратив віру у справедливість", - продовжує він.

Нагадаємо, у січні 2018 року стало відомо, що майно Антіна Мухарського заарештували через заборгованість зі сплати аліментів у 400 тисяч гривень, хоча він стверджує, що заборгованості не має, а за три роки судових позовів сплатив на трьох із п’яти своїх дітей понад мільйон гривень.

У грудні 2017 року Мухарський прийшов до Оболонського районного суду, який мав розглядати його позов, в одній нижній білизні, а в будівлі суду роздягнувся догола в знак протест