У Тячеві сталися сутички через висловлення недовіри Президенту України

10:00, 22.02.2018
У Тячеві сталися сутички через висловлення недовіри Президенту України

Підпалені шини у Тячеві (0312.ua)

Біля Тячівської РДА мітингувальники підпалили шини після того, як не відбулася позачергова сесія, на якій хотіли поставити питання про висловлення недовіри Президенту України.

Про це повідомляє інформаційний ресурс 0312.ua.

У середу, 21 лютого, під будівлю Тячівської районної державної адміністрації стягулися кілька десятків мітингувальників з вимогою скликати позачергову сесію районної ради, щоб розглянути недовіру президенту України.

До мітингувальників звернувся голова Тячівської райради Іван Фабрицій, який повідомив, що позачергова сесія районної ради може бути скликана головою ради, або на вимогу однієї третьої депутатів районної ради.

"Питання, яке порушують мітингувальники може розглядатися на даній сесії 23 березня, або - якщо до ради надійде звернення однієї третьої частини депутатів", - сказав Іван Фабрицій.

Однак така відповідь "активістів" не влаштувала і вони запалили шини та влаштували сутичку з вогнеборцями, які намагалися затушити полум'я і правоохоронцями, що забезпечували правопорядок на площі.

На сайті Тячівської РДА повідомляється, що мітинг був незаконний та організований провокаторами, у прес-службі натякають, що  конфлікт "іде на руку Кремлю".

Конфлікт у Тячеві розгорівся 20 лютого, коли в керівника РДА Василя Дем’янчука під час вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні жбурнули квітами. Під час акції місцевий мешканець Володимир Малько підійшов до мікрофона та заявив, що місцева влада "піариться" на загиблих, після чого кинув керівництву РДА кошик із квітами, який до пам’ятника поклав Василь Дем’янчук.

Багато присутніх зустріли цей вчинок оплесками. Володимир Малько також закликав керівників району вже наступного дня, 21 лютого, скликати позачергову сесію райради і проголосувати за відставку президента Петра Порошенка, "зрадника України".

"І котра с..ка не прийде завтра - пеняйте на себе", - завершив Володимир Малько свій виступ.