У Кривому Розі нацгвардійці промарширували із радянськими стягами

19:30, 23.02.2018
У Кривому Розі нацгвардійці промарширували із радянськими стягами

Радянські прапори на параді в честь 74-ї річниці визволення Кривого Рогу від нацистів (0564.ua)

Під час параду до дня визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників бійці Національної гвардії окрім українського стягу, пронесли і два полотнища із радянською символікою.

Фото із параду опублікувала у Facebook Юліана Березуцька.

"Україна проти комунізму. Тільки у Фейсбуці, а по факту ...  Ось Кривий Ріг. Незалежна Україна. ... Сумно, гидко ..., особливо молоді хлопці із Нацгвардії з типу "бойовими прапорами" за наші з вами податки", - прокоментувала вона.

На червоних полотнищах, які несли на параді нацгвардійці, зображені радянські символи: перехрещені серп і молот золотавого кольору.

Як заявив у коментарі виданню "Новинарня" директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, це, очевидно, порушення українського законодавства.

Командувач Національної Гвардії генерал-полковник Юрій Аллеров наказав розслідувати, чому в руках нацгвардійців на параді з’явилася радянська символіка.

Нагадаємо, у Тернополі під час презентації виставки "Якби не війна" стався скандал із бійцями Національної Гвардії: вони раптово вийшли із зали під час виступу вдови загиблого на Донбасі Андрія Юркевича.