Розвідник Ілля Сербін загинув під час обстрілу з АГС

11:29, 24.02.2018
Розвідник Ілля Сербін загинув під час обстрілу з АГС

Ілля Сербін загинув на фронті (Володимир Дуднік / Facebook)

Ілля Сербін, 24-річний розвідник із Київщини, загинув 22 лютого під час обстрілу з гранатомета позицій Збройних сил України на фронті.

"22.02.2018, на фронтах Національно-Визвольної Війни, від поранення в шию загинув Ілля Cербін, Боєць 54-го ОРБ (УНСО) та 25-го батальйону "Київська Русь". Був уродженцем Київської області", - написав у Facebook волонтер і журналіст Назар Приходько.

Він відзначив, що поховання загиблого військового відбудеться в неділю, 25 лютого, на Байковому цвинтарі у Києві.

Як повідомляють в соцмережі Facebook побратими загиблого, Ілля Сербін (Ілля Тарасович) загинув під час обстрілу з АГСу російськими прислужниками.



Ілля Сербін народився 1993 року в селі Крюківщина на Київщині. Він служив у складі 54-го, а згодом 131-го окремого розвідувального батальйону. Пішов на війну добровольцем, у 2014-2015 роках на базі добровольчого батальйону ОУН відбувалася підготовка майбутніх військових, які і увійшли до складу розвідбатів у Збройних силах України.

Згодом він перевівся до 25-го батальйону "Київська Русь", і головна причина цього - щоб служити разом із дружиною, Юлією Микитенко, з якою вони побралися 2015 року.


(фото: Ігор Паламарчук)

Їх історія кохання навіть стала частиною фотопроекту "Якби не війна".


(фото: Ігор Паламарчук)

"Це - Ілля та Юлія. Він - розвідник, у складі спочатку 54 ОРБ, а потім 131 ОРБ. Пройшов Чермалик, Павлопіль , Штольня. Для неї він просто "бородатий чувак у формі", "симпатичний хлопчик-військовий". Вона - студентка, активістка громадської організації "Відсіч", донька бійця Нацгвардії", - писали про них волонтери "Фото проекту".

Після смерті коханого чоловіка Юлія Микитенко в загальному доступі опублікувала лише одне спільне фото і короткий напис: "Ти є ...".