В університеті Богомольця побили журналіста, який знімав страйк у навчальному закладі

19:00, 27.02.2018
В університеті Богомольця побили журналіста, який знімав страйк у навчальному закладі

Олег Яценко отримав стусанів за зйомку страйку в університеті Богомольця (Слідство.Інфо)

Журналіст Олег Яценко, який знімав документальний фільм про страйк в медичному університеті імені Богомольця, отримав стусанів та був зачинений охороною навчального закладу.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

"За словами студентки Катерини Павловської, він спитав так званої охорони одного із незаконно забарикадованого корпусу вишу, як потрапити в університет і чому занять досі немає. Охорона затягла його в приміщення через вікно і почала бити ногами", - ідеться в повідомленні.

При цьому відзначається, що побиття не зупинила навіть поліція, яка приїхала на виклик.

"Хлопця протримали в приміщенні близько 40 хвилин, забрали всі документи та розчавили окуляри", - зазначає "Слідство.Інфо".

Як повідомляє розповів сам Олег Яценко, він заходив до університету так само, як і співробітники ВНЗ: через вікно.

"Телефон забрали. Як у тюрмі тримали", - прокоментував Олег Яценко.

Журналістка Уляна Ковальчук відзначає, що у Олега Яценка "невідомі агресивні люди, які представилися охороною університету вкрали в нього паспорт, телефон, фотоапарат, рюкзак і розчавили окуляри".

Нагадаємо, в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця припинили заняття через страйк. Страйкарі вимагають усунути з посади в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун. а також повернути відсторонену від роботи ректорку університету Катерину Амосову, яку МОЗ усунуло від керівництва навчальним закладом через те, що студенти не здали обов’язковий кваліфікаційний іспит "Крок 1", адже університет із Центром тестування не уклав угоду на проведення оцінювання.