Відсторонена ректорка Амосова закликала поновити навчання в медуніверситеті Богомольця

13:43, 28.02.2018
Відсторонена ректорка Амосова закликала поновити навчання в медуніверситеті Богомольця

Катерина Амосова в Нацуніверситеті імені О.О. Богомольця, зачиненому через страйк (скріншот відео)

Ректор Національного медуніверситету імені О.О. Богомольця Катерина Амосова, яку МОЗ відсторонив від роботи на час розслідування зриву тестувння «Крок 1», закликала припинити безстроковий страйк, який оголосили на її підтримку.

Відповідне відео опублікували на сайті медуніверситету.

"Звертаюся в першу чергу як лікар і викладач із закликом припинити страйк і поновити навчальний процес… Але ми маємо бути свідомими у своїй відповідальності перед суспільством. Так само як ми змусили почути нас, ми маємо чути думки різних людей в університетській спільноті. Переконана, що цей здобуток нашої спільноти має змінити мову протесту на мову діалогу. Закликаю, шановні колеги, припинити страйк і повернутися до навчання", – сказала Катерина Амосова.




За повідомленнями у ЗМІ та соцмережах, навчання в університеті поновили.

Нагадаємо, 25 лютого в медуніверситеті оголосили безстроковий страйк, не допускаючи до роботи призначеного на час відсторонення ректорки виконуючо обов’язки керівника навчального закладу Михайла Захараша. Організаторами страйку виступили студпарламент, студентський профком, ГО "Студентська довіра", декани та проректори, профспілковий комітет університету.

Як повідомляла "УМ", охоронці університету побили журналіста Олега Яценка, який знімав перепитії в унверситеті імені О.О. Богомольця, потрапивши в приміщення через вікно одного із корпусів.