В Коцюбинському на громадських слуханнях проголосували за приєднання до Києва

12:55, 06.03.2018
В Коцюбинському на громадських слуханнях проголосували за приєднання до Києва

Голосування мешканців Коцюбинського щодо приєднання до Києва (Ірина Федорів / blogs.pravda.com.ua)

В Коцюбинському на громадських слуханнях мешканці селища проголосували за приєднання до Києва.

Про це повідомила голова селища Ольга Матюшина.

"За Київ проглосувало майже 61 %. Проти - 37,5. Утрималися майже 1,2%. Незараховано 0,3 %. Голосів. Дякую всім, хто взяв участь в громадських слуханнях. А це майже 1340 коцюбинців", - написала вона у Facebook.

Результати голосування громади направлять до Київради та Кабінету Міністрів.

"Наголошую, що я під час голосування не брала в ньому участі і до цього ж закликала депутатів, бо розумію, що поляризувати громаду ми не можемо. Наша задача донести думку громади до парламенту - єдиного органу держави, який може вирішувати такі питання, як зміни меж населених пунктів", - зазначила керівниця громади.

Ольга Матюшина проінформувала, що "всі переживають за безпеку документів в раді, бо сьогодні була спроба навіть викрасти документи під час засідання ТВК - протоколи про відлкликання депутата Анісімова".

Тому документи про результати голосування мають бути відправлені до Києва якнайшвидше, наголосила голова селищної ради Коцюбинського.

Варто відзначити, що 20 травня 2015 року депутати Коцюбинської селищної ради прийняли рішення про приєднання до міста Ірпеня. Про засідання навіть не проінформували усіх депутатів.

За словами активістки і на той час депутата Коцюбинської селищної ради Ірини Федорів, яка тривалий час боролася з забудовниками і знищенням Біличанського лісу, вона про сесію дізналася постфактум.

Це викликало обурення місцевих мешканців. Вони зібралися на наступну сесію селищної ради з вимогами припинити приєднання до Ірпеня.

У травні 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Коцюбинської селищної ради про приєднання селища до Ірпеня без належного проведення громадських обговорень.