В Хмельницьку рекомендували вивішувати червоно-чорний прапор УПА на свята

08:25, 28.03.2018
В Хмельницьку рекомендували вивішувати червоно-чорний прапор УПА на свята

Червоно-чорний прапор УПА майорітиме в Хмельницькому на адмінбудівлях

Хмельницька міська рада проголосувала постанову, якою регламентується вивішування червоно-чорного прапора УПА на свята.

"Згідно з рішенням, рекомендовано підняття біля адміністративної будівлі Хмельницької обласної ради, її структур червоно-чорного прапора поряд із Державним Прапором у пам'ятні дні, пов'язані із визначними подіями та постатями національно-визвольної боротьби, зважаючи на закон України "Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України в XX столітті" та інші нормативно-правові акти", - повідомляє у вівторок прес-служба Хмельницької облради.

Голова обласної ради Михайло Загородний доручив виконавчому апарату облради підготувати проект звернення до Українського інституту національної пам'яті щодо формування та надання вичерпного переліку пам'ятних дат, пов'язаних із визначними подіями та постатями національно-визвольної боротьби.

"Крім цього, депутати обласної ради вирішили звернутися до Верховної Ради України з пропозицією прийняття рішення про визнання червоно-чорного прапора як бойового прапора національно-визвольної боротьби українського народу на законодавчому рівні", - йдеться в інформації.

Нагадаємо, в Житомирі визначили 6 свят, на які рекомендували вивішувати червоно-чорний стяг поруч із державним прапором.