Ватажок «тітушок» Юрій Крисін арештований на два місяці

08:01, 30.03.2018
Ватажок «тітушок» Юрій Крисін арештований на два місяці

Юрій Крисін фігурує в кількох кримінальних провадженнях.

Дарницький районний суд м. Києва арештував обвинувачуваного у переслідуванні активістів Майдану "тітушками" Юрія Крисіна на два місяці без права внесення застави.

 

Про це повідомляє народний депутат Мустафа Найєм у Facebook  в ніч на п’ятницю.

 

"Дарницький районний суд м.Києва обрав організатору і учаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави терміном на 60 днів до 29 травня 2018 року. Обвинуваченого затримано в залі суду", - написав Найєм.

 

При цьому, депутат наголошує, що цей вирок не стосується справи про вбивство журналіста Веремія: "Крисіна відправили під варту по іншій справі - про пособництво у викраденні і тортурах учасників Євромайдану. Це навіть не велике досягнення правосуддя - Юрій Крисін і його адвокати самі підштовхнули суд до такого рішення - неодноразовою неявкою адвокатів і підозрюваного в суд, бравадою і неприхованим бажанням затягнути розгляд справи".

 

Однак таке рішення, на думку Найєма, вже є великим кроком уперед.

 

"Обвинувачений визнаний таким, що не може перебувати на свободі, оскільки має схильність перешкоджати правосуддю, не бути на засіданнях суду і впливати на свідків злочину. Це дає привід сподіватися, що і у справі про вбивство В'ячеслава Веремія буде прийнято адекватне рішення", - підсумував політик.

 

Як повідомляла «УМ», 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором молодиків, які за гроші переслідували й били "майданівців" на початку 2014 року. 

 

26 лютого активісти та добровольці прийшли у дитяче відділення Інституту серця у Києві, де, як з'ясувалось, перебував Крисін. Там співучасника убивства Веремія облили зеленкою.

 

Активісти вважають, що Крисін ліг у лікарню, щоб уникнути участі в апеляційному розгляді. А вже 5 березня активісти влаштували Крисіну під Дарницьким судом "коридор ганьби".