Стан здоров’я Володимира Балуха погіршується: він голодує у в’язниці вже 18 днів

09:52, 05.04.2018
Стан здоров’я Володимира Балуха погіршується: він голодує у в’язниці вже 18 днів

Володимир Балух та адвокат Ольга Дінзе (Антон Наумлюк / Радіо свобода)

Захисники кримського політв’язня заявляють про погіршення стану здоров’я Володимира Балуха, який із 19 березня тримає голодування.

Про це виданню Крим.Реалії заявила його адвокат Ольга Дінзе.

"Йому голодування дається важко. Крім того, відбуваються постійні провокації з боку представників адміністрації установи, які приносять йому смачні продукти, спокушаючи його все ж почати приймати їжу. Це трохи дестабілізує його, але він тримається і тримає своє слово", – сказала адвокат.

Представники російських силових органів в Криму справу Балуха, умови утримання і стан його здоров’я публічно не коментують.

4 квітня у "Верховному суді" окупованого Криму розглядали скаргу захисту Балуха щодо продовження йому запобіжного заходу.

Самого Володимира Балуха не доставили в будівлю суду, бо наразі він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання в селищі Роздольне.

Він брав участь в засіданні суду по відеозв'язку.

"Під час судового засідання Володимир Балух був у наручниках, що є грубим порушенням принципу презумпції невинуватості. Після того, як адвокат зробив відповідну заяву, наручники з українця зняли", - заявили у "Кримській правозахисній групі".

Володимир Балух та його захист заявили суду про порушення права на захист підсудного, бо участь в засіданні суду по відеозв'язку позбавляє його можливості конфіденційно спілкуватися з адвокатом, що є частиною права на захист.

Засідання продовжиться у четвер, 5 квітня.

Нагадаємо, 16 січня 2018 року Володимира Балуха Роздольненський районний "суд" засудив до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії поселенні і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів. Вирок втупив у дію 19 березня. Через незгоду із вироком "суду", який Володимир Балух називає політично мотивованим, він оголосив голодування.

Як повідомляла "УМ", з початком голодування Володимира Балуха відправили до одиночної камери в ізоляторі тимчасового тримання в селищі Роздольне в Криму. У цей дель в’язня побили конвоїри.