У Львові чоловіка побили після прохання виключити російську попсу в барі «Бідон»

11:08, 13.04.2018
У Львові чоловіка побили після прохання виключити російську попсу в барі «Бідон»

Радислав Мокрик (Jeden svět Uherské Hradiště / Twitter)

Радомира Мокрика у Львоі побили на Великдень після його вимоги вимкнути в барі "Бар Бідон" російську попсу.

"В закладі гуде "Ласкавий май" і "Мєдуза". Компанія за сусіднім столиком розважається. Двічі робимо персоналу зауваження. Без хамства, без наїздів. Розраховуючись кажу офіціанту "очевидно, ми більше сюди не прийдемо". Виходимо", - описує Радомир Мокрик ситуацію.

Чоловік зазначає, що він із друзями був на вході до закладу, коли його погукали.

"Сиш, іди сюда" наполегливо звертається до нас чоловік при вході. (Згодом в райвідділку вияснилося, що його звати Володею. Киянин). Оскільки я не звик відмовлятися від таких запрошень - підходжу. Володя не в змозі пояснити своїх претензії. Але біля нього виникає чоловік в сірому светрі: "А што тібє нє нравіцца рускій язик во Львовє?", - зазначає Радомир Мокрик

"Молодий чоловік ображається і б'є мене в обличчя. З бару вистрибує група людей ( чи то відвідувачів чи то персоналу бару "Барбідон") і починають нас з товаришем Oleksandr Stryuchkov тупо бити. Все як має бути: четверо на одного, лежачого, ногами. Дівчатам теж дістається - штовханина, матюки. Хтось викликає копів", - продовжує він.

Бійку розбороняє поліція, а учасники відправляють до відділку, щоб оформити документи, однак і там суперечки продовжуються.



Як прокоментував виданню "Радіо свобода" власник закладу "Бар Бідон" Роман Тарасевич, бійка через попсу дійсно мала місце. Він вибачився за інцидент із Радомиром Мокриком, запевнив, що в його закладі більше не звучатиме російська попса, а також поскаржився на брак кваліфікованого персоналу.

"У закладі чітка позиція щодо російської мови. Це наша помилка, бо ані у Львові, ані в Україні російська пісня не має звучати. Колективу заборонено вмикати російські пісні, але, виглядає на те, що цього не дотримувались, я визнаю помилку. На Великдень у закладі були гості і попросили бармена запустити їм щось їхнє улюблене, і той ввімкнув російську попсу. Я це не підтримую. Але не можу цілодобово бути в барі. Мабуть, я недопрацював, як власник, і не проконтролював. Дуже мені прикро і перепрошую за цей випадок", – каже Роман Тарасович.

Як повідомляла "УМ", в Тернополі дівчині запропонували надягнути навушники, щоб не чути російську попсу в маршрутці.