У СІЗО Сімферополя у квітні загинули 4 людини

09:50, 20.04.2018
У СІЗО Сімферополя у квітні загинули 4 людини

СІЗО-1 в Сімферополі, де загинуло троє чоловіків

У слідчому ізоляторі Сімферополя в окупованому Криму з початку квітня 4 особи померли неприродною смерть: трьох знайшли повішеними, а ще в одноо було перерізане горло.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група. Інформацію про загиблих правозахисникам повідомили декілька незалежних джерел.

Окупаційна адміністрація намагається приховати факти загибелі людей у штрафному ізоляторі чи за декілька днів до завершення арешту, тому отримати дані про причини смерті та навіть встановити, чи було це самогубство, чи вбивство, правозахисники наразі не можуть.

У СІЗО-1 міста Сімферополь, ймовірно, 6 квітня знайшли повішеними двох чоловіків — 69-річного Сервера Білялова та 46-річного Олега Гончарова.

При цьому Сервер Білялов, за інформацією КПГ, розраховував найближчим часом, що кримінальну справу проти нього закриють.

12 квітня у штрафному ізоляторі знайшли повішеним 23-річного Дмитра Шипшина. Наступного дня у камері №8, куди відправляють новоприбулих, знайшли 39-річного Іслама Іскера, в якого було перерізане горло.

У повідомленні наголошується, що Дмитра Шипшина мали ретельно оглянути перед тим, як закрити в ШІЗО, тому незрозуміло, яким чином він зміг без стороннього впливу вчинити самогубство.

Іслам Іскер був звинувачений у крадіжці, максимальне покарання за яку — 2 роки позбавлення волі, а мінімальне — штраф до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. НАразі не відомо, чи була в чоловіка причина, щоб накласти на себе руки, та ще й зробивши порізи у нестандартному для самогубць місці: на шиї, а не на руці.

Кримська правозахисна група наголошує, що відповідальність за життя людей на окупованих територіях несе окупант, тому ці смерті - на совісті керівника СІЗО Сергія Бережного та керівника служби виконання покарань в Криму Вадима Булгакова.