В Одесі охоронятиме правопорядок ще й спецпідрозділ СБУ «Альфа»

14:11, 27.04.2018
В Одесі охоронятиме правопорядок ще й спецпідрозділ СБУ «Альфа»

Бійці "Альфи" не вперше охоронятимуть правопорядок в Одесі.

Бійців спецпідрозділу «Альфа» та інші структури Служби безпеки України залучають до забезпечення правопорядку в Одесі на травневі свята та в день роковин подій 2 травня 2014 року.

 

Про це повідомив заступник голови СБУ Олег Фролов у п’ятницю. 

 

«За дорученням Голови СБУ Василя Грицака для забезпечення правопорядку будуть задіяні понад шістдесят бійців спецпідрозділу «Альфа» та інші структури спецслужби», — повідомив Фролов.

 

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, заступник голови СБУ Олег Фролов та перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий провели нараду з цього питання.

 

«За результатами спільної наради та з огляду на те, що на ці дні припадають і роковини трагічних подій, що сталися 2 травня 2014 року в Одесі, на нараді вирішено з метою недопущення терористичних та екстремістських проявів упровадити з 29 квітня посилений режим несення служби всіма правоохоронними органами регіону із залученням членів громадських формувань», - повідомляють у прес-центрі СБУ.

 

Раніше МВС повідомило, що на період травневих свят на вулицях Одеси працюватимуть понад 2 тисячі правоохоронців. На посилений режим роботи переходять фахівці ДСНС. Також посилена охорона державного кордону та пунктів пропуску в Одеській області.

 

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі сталися масові зіткнення між патріотично налаштованими громадянами і проросійськими сепаратистами. Перші сутички відбулися на Грецькій площі, де загинули двоє патріотів. Потім епіцентр подій перемістився на Куликове поле, до Будинку профспілок, де сховалися прибічники сепаратистів. У будівлі виникла пожежа. В результаті конфлікту і пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, більше сотні були поранені.