Мустафу Найєма прооперували після бійки: всі подробиці (відео)

10:12, 01.05.2018
Мустафу Найєма прооперували після бійки: всі подробиці (відео)

Мустафу Найєма побили в Києві (фото: Інформато)

У центрі Києва поблизу Бесарабсьокої площі народний депутат Мустафа Найєм отримав травму щелепи у результаті конфлікту із чотирма молодиками, його прооперували.

"В цілому, нічого екстраординарного. "Кубик" на перехресті бульвару Шевченка з Хрещатиком вирішив, що у нього більше прав і спробував підрізати. Я таке не люблю. Особливо мажорів і машини супроводу. Якщо підрізають, поводяться по-хамськи і з гонором, що не поступаюся принципово", - написав Мустафа Найєм у Facebook.

Він перегородив іншим учасникам конфлікту дорогу своєю автівкою, після чого почалася сварка із молодиками.

"Викликав 102. Водій і пасажир "кубика" помінялися місцями і вирішили викликати своїх хлопців. Приїхали хлопці, осіб чотири-п'ять. Перепалка закінчилася бійкою. Ну, як бійкою - дали в щелепу, далі якийсь час пам'ятаю смутно. Наздогнати не вийшло. Тепер у лікарні", - продовжив він.



Згодом народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що Мустафу Найєма прооперували.

У Національній поліції повідомили, що трьох учасників конфлікту затримали. Їм інкримінують хуліганство та нанесення тілесних ушкоджень.

"До чергової частини Шевченківського управління поліції зателефонував народний депутат та повідомив, що між ним та невідомими виник конфлікт. На місце негайно прибули наряди патрульних поліцейських та слідчо-оперативна група територіального відділу поліції", - зазначили у поліції.

Правоохоронці встановили, що потерпілий парламентар рухався у власному автомобілі в напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав Mercedes, почалася сварка. У цей момент до них під‘їхав автомобіль BMW.

"У ході конфлікту один із незнайомців вдарив нардепа в обличчя. Зловмисники з місця події зникли. Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план "перехоплення", тож невдовзі розшукуваний "Мерседес" знайшли, а неподалік затримали трьох осіб, які брали участь у конфлікті, їх доставили до управління поліції. Чоловіка, який вдарив нардепа, розшукують", - розповіли у прес-службі поліції.



Народний депутат Антон Геращенко розкрив персональні дані затриманих молодиків.

"Саітов Ахмед Абубакарович, 14.01.1999р.н., Саітов Магомед-Саліх Аргуєвич, 28.10.1996 р.н., Умал Тімербілатов Русланович, 28.08.1996 р.н.", - зазначив він.

Як і Мустафа Наєм, Антон Геращенко наголосив, що конфлікт не пов’язаний із професійною діяльністю народного депутата.



Брат Мустафи Найєма, адвокат та ветеран АТО Масі Найєм попросив допомоги у розушуку четвертого учасника конфлікту, який наніс удар.



"Поступаються сигнали, що підозрівані вже намагаються "вирішити" питання. Хамство і гроші породжують вседозволеність, а потом - кримінальні злочини", - вказує народний депутат Сергій Лещенко.

У коментарях під постом Антона Геращенка про затримання трьох учасників конфлікту журналіст Олексій Братущак поцікавився, чи не пов’язаний один із затриманих із Русланом Темербулатовим, який очолює наглядову раду ГО "Діаспора чеченського народу". За інформаціє журналіста, він має спільний бізнес з Мусою Саітовим Абубакаровичем, який разом із братом Саітовим Магомедом-Аміном Абубакаровичем є засновниками боксерської "Бум-бокс промоушнс".



Відповіді він не отримав.