Настоятель «Десятинного монастиря» міг незаконно отримати паспорт України (документи)

11:59, 02.05.2018
Настоятель «Десятинного монастиря» міг незаконно отримати паспорт України (документи)

Юрій Харон - отець Гедеон - під час спілкування із журналістами (фото: Максим Опанасенко / Facebook)

Народний депутат Ігор Луценко опублікував копії паспортів Юрія Харона, який називається настоятелем МАФу для релігійних відправ біля Десятинної церкви Гедеоном: чоловік нібито отримав громадянство України після російського підданства, але в комісії з питань громадянства про це нічого не знають.

"Громадянин Росії Харон має фальшивий український паспорт, виданий (чомусь) аж на Волині. Чому я так вирішив, що фальшивий? Тому що у мене є відповідь від Адміністрації президента – де чітко вказано, що документи на особу з таким ім’ям та прізвищем до комісії при Президентові України з питань громадянства не надходили. Іншими словами, Україна у встановленому законом порядку громадянства такій особі не надавала", - написав Ігор Луценко.

Він наголосив, що "бути одночасно громадянином іноземної держави і громадянином України не можна – якщо навіть гіпотетично Харон колись, при розпаді СРСР, отримав громадянство України, він також отримав і російське громадянство, і мусив вийти з громадянства нашого. Або ми мали його такого громадянства давно позбавити".

Через те, що народний депутат побачив порушення при отриманні українського паспорту настоятилем скандальної споруди в історичному центрі міста, від звернувся до Служби безпеки України та Державної міграційної служби, щоб вони перевірили законність отримання українських документів Юрієм Хароном.



Нагадаємо, після акцій протесту в Києві у Міністерстві культури споруду "Десятинного монастиря" назвали незаконною, а в КМДА пообіцяли знести, однак вона досі стоїть.