В Україні затримали понад 20 осіб через заборонену символіку

15:09, 09.05.2018
В Україні затримали понад 20 осіб через заборонену символіку

Олена Бережна під час затримання через "колорадську" стрічку.

Поліцією затримано та складено протоколи на 10 осіб за використання і виготовлення забороненої символіки, щодо 14 осіб приймається рішення про складення адмінпротоколів в Україні після 13:00.

 

Серед затриманих і матір покійної «регіоналки» Ірини Бережної - Олена Бережна, яка прийшла на масові заходи у Києві із «колорадською» стрічкою.

 

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий у середу.

 

"Щодо 10 осіб складені адмінпротоколи за ст. 173-3 КУпАП (Виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки). Крім того, до органів поліції доставлено 14 осіб за правопорушення, пов’язані з використанням забороненої комуністичної тоталітарної символіки. Дані осіб встановлюються", - повідомив Яровий.

 

Він уточнив, що затримання за порушення ст.173 КУпАП крім Києва, відбулися також у Запоріжжі, Полтавській і Харківській обл.

 

У свою чергу начальник ГУ Нацполіціі у Києві Андрій Крищенко повідомив, що усі затримані у Києві - 6 осіб - наразі відпущені з райуправлінь поліції, зараз у поліції ще перебуває 1 людина, яка намагалася пронести на акцію газовий балончик.

 

Крищенко також уточнив, що рушницею, з якою один з затриманих намагався потрапити на акцію, виявилася непридатна до пострілу гвинтівка Мосіна і не є вогнепальною зброєю.

 

"Її оглянули експерти. Ще буде проведено експертизу. Чоловік йшов на якусь театралізовану виставу, але поліція вирішила його затримати і вилучити для перевірки", - зазначив начальник ГУ Нацполіції Києва.

 

За даними правоохоронців, в акції "Безсмертний полк" у Києві взяли близько 2 тис. осіб, і це - менше, ніж минулоріч.

 

Заступник глави МВС підтвердив, що під час акції було затримано Олену Бережну - мати загиблої екс-регіонала Ірини Бережної, на  неї складено адмінпротокол за ст. 173 за використання забороненої символіки під час масових заходів 9 травня.