Студентів Сумського педуніверситету відправили на «практику» до Криму

14:00, 13.05.2018
Студентів Сумського педуніверситету відправили на «практику» до Криму

Керівництво університету не зазначило, які заходи були здійснені для безпеки студентів на окупованій території (фото: Тургруппа Шабанова)

Група студентів 1-3 курсів Сумського державного педагогічного університету пройшли "практику" в окупованому Криму із 27 квітня по 7 травня.

Про це повідомляє UA:Суми.

"Практика" полягала у пішохідному поході відповідної категорії складності за маршрутом місто Судак - перевал Ангар.

"Відповідно до навчальної програми за спеціальністю "туризм", у них є дисципліна "підвищення професійної майстерності", згідно з цією програмою студенти повинні пройти 6 категорійних походів. Ці походи йдуть і по нашій місцевості, але є ряд походів таких категорій, які потребують гірської підготовки", - пояснив ректор педагогічного університету Юрій Лянной.

Він також зазначив, що перед тим, як відправити студентів на окуповану територію, це питання узгодили зі Службою безпеки України. Однак у СБУ спростували цю інформацію.

"Управлінням СБУ в Сумській області санкцій щодо виїзду студентів для проходження практики не надавалося, оскільки це не передбачено чинним законодавством України", - заявила прес-секретар начальника Управління СБУ в Сумській області Олеся Рапута.