Загиблі на Трійцю: альфівці Руслан Муляр та Юрій Журавльов і військовий під Горлівкою

16:13, 27.05.2018
Загиблі на Трійцю: альфівці Руслан Муляр та Юрій Журавльов і військовий під Горлівкою

Загалом маємо за добу 3 загиблих і 5 поранених. (112.ua)

Підполковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов зі спецпідрозділу "Альфа" у неділю вранці, 27 травня, загинули під час бойового завдання на Луганщині.

«Служба безпеки України із сумом сповіщає про трагічну подію на Луганщині. Під час виконання бойового завдання група співробітників СБУ, залучених до Операції об’єднаних сил, потрапила під артилерійський обстріл. Загинули двоє військовослужбовців ЦСО "А", ще один важко поранений», - повідомила через Фейсбук Олена Гітлянська, прес-секретар СБУ.


Керівник відомства висловлює співчуття рідним та близьким загиблих підполковника Руслана Муляра та прапорщика Юрія Журавльова. 


«Служба не залишить на самоті родини своїх співробітників, які героїчно віддали життя, захищаючи Батьківщину», - сказав голова СБУ Василь Грицак.

Водночас напередодні в суботу, 26 травня, в Донецькій області загинув військовослужбовець збройних сил, ім'я якого наразі не називають.

Згідно з офіційним повідомленням, бронегрупа об’єднаних сил на БМП, яка патрулювала визначений район між опорними пунктами на Горлівському напрямку, потрапила в засідку. Після зіткнення, за підтримки вогнем із сусідніх опорних пунктів, диверсійно-розвідувальну групу окупантів було знищено, проте один наш воїн загинув та двоє отримали поранення.

Також двоє військових були поранені на інших напрямких. Таким чином, за добу, що минає, 3 українців з різних підрозділів загинули, а ще 5 отримали поранення.

Нагадаємо, напередодні свят розвідка попереджала про можливість наступу на Донбасі.