Сергій Стерненко вимагає змінити слідчих через заангажованість та конфлікт інтересів

13:02, 28.05.2018
Сергій Стерненко вимагає змінити слідчих через заангажованість та конфлікт інтересів

Сергій Стерненко у лікарні Києва (скріншот відео)

Одеський активіст Сергій Стерненко вимагає змінити регіон, де розслідують справу про напад на нього, бо він впевнений, що одеські слідчі заангажовані.

Про це він повідомив під час відеозвернення із київської лікарні.

"Якщо ви слідкували за моїм життям, то могли помітити, що і з прокурором, і головним поліцейським Одеської області у мене є триваючий конфлікт", - говорить Сергій Стерненко.

Він наголошує, що прокурор Олег Жученко порушував принцип презумпції невинуватості стосовно Сергія Стерненка, а Дмитро Головін, який розслідує справу про напад 24 травня, в іншій справі є потерпілим внаслідок дій Стерненка, через що виникає конфлікт інтересів.

Конфлікт стався під час бійки активістів та правоохоронців на території Літнього театру в Одесі через можливу забулову парку.

"Я сумніваюся в тому, що ці люди можуть бути неупередженими у плані розслідування інциденту із нападом на мене", - говорить Сергій Стерненко.



Запис звернення відбувся у київській лікарні, куди Сергія Стерненка привезли друзі, після того, як активіста нібито нахабно викинули із одеської лікарні.

26 травня Руслан Форостяк повідомив, що фігуранти конфлікту 24 травня на "Фонтанці" не потребують медичної допомоги.

"За даними лікарняних закладів, медична допомога фігурантам справи надана у повному обсязі і не потребує подальшого стаціонарного перебування", - зазначив радник голови поліції Одещини.

Про стан здоров’я Сергій Стерненко повідомив народний депутат Мустафа Найєм. Він спростовує інформацію, що Сергій Стерненко не потребує медичної допомоги.

"Виглядає він, м'яко кажучи, погано. Йому вже зробили одну операцію на руку і завтра будуть робити ще одну. За словами лікарів, у нього пошкоджені вени, сухожилля і зачеплений нерв", - написав депутат.

При цьому Сергій Стерненко вказує на те, що 26 травня виявилося, що його "заднім числом" виписали із одеської лікарні, бо він нібито не потребував медичної допомоги вже наступного дня після операції.



Нагадаємо, під час нападу 24 травня в Одесі Сергій Стерненко смертельно поранив одного із нападників. Тепер активіста звинувачують в умисному вбивстві, хоча він стверджує, що це був самозахист, бо на нього протягом 4 місяців тричі скоювали замах, а прохання про державну охорону поліція в Одесі ігнорувала.

Ще одного фігуранта подій, якого Стерненко називає другим нападником, спочатку арештували, але згодом його відпустили, бо він із підозрюваного став свідком.