Під Горлівкою від фугасу загинули двоє: Віктор Ферлієвич та Ярослав Дашкевич

15:35, 28.05.2018
Під Горлівкою від фугасу загинули двоє: Віктор Ферлієвич та Ярослав Дашкевич

Побратими Віктор Ферлієвич та Ярослав Дашкевич загинули на фронті

Віктор Ферлієвич та Ярослав Дашкевич загинули після підриву на фугасі поблизу Горлівки бойової машини піхоти 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Галицького.

У суботу, 26 травня, близько 20:00 на Горлівському напрямку бронегрупа 24-ї бригади на БМП, що патрулювала район між опорними пунктами, потрапила в засідку російської диверсійно-розвідувальної групи.

Українські військові успішно відбили атаку, але їхній транспорт наїхав на фугас.

Буковинець Віктор Ферлієвич загинув на місці, а Ярослава Дашкевича змогли витягнули із поля бою, довезти до госпіталя, але від отриманих травм хлопець помер.



Віктор Ферлієвич загинув на місці.

 

 

23-річний Віктор Ферлієвич на фронті з початку війни, більше року служив за контрактом.

."На клятій війні, 26.05.2018 року в Донецькій області, загинув буковинець 24 ОМБр Віктор Ферлієвич, 1994 р.н. з села Конятин Путильського району Чернівецької області", - повідомила через Facebook Галина Єреміца.

Наприкінці січня одружився хлопець із дівчиною, яка служить разом із ним у бригаді Вдома на нього чекали мати та брат.

Ярослав Дашкевич з позивним "Рижий", родом із села Синарна Оратівського району Вінницької області, провів на військовій службі понад два роки. 

 


Він народився 5 жовтня 1995 року, він виріс у багатодітній родині - мати, три сестри і двоє братів не дочекалися його з війни.


Ярослав Дашкевич з позивним "Рижий".


"Йому лише 22 роки... вже навічно 22...", - пишуть волонтери про Ярослава, який помер у шпиталі в неділю, 27 травня, від ран.

Як повідомляла "УМ", загиблі військові 24-ї бригади - не єдині втрати на фронті за минулі суботу та неділю. У суботу в Луганській області під час спецоперації  загинули бійці підрозділу СБУ "Альфа" підполковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов.