«Список 47» розширюється до 60 потенційних жертв Кремля з подання «кілера Бабченка»

10:47, 11.06.2018
«Список 47» розширюється до 60 потенційних жертв Кремля з подання «кілера Бабченка»

Олексій Цимбалюк познайомився із Борисом Германом в АТО (фото: Олексій Цимбалюк / Facebook)

Олексій Цимбалюк, якого нібито найняв Борис Герман для ліквідації Аркадія Бабченка, заявив, що на замовлення Кремля вбити мали 60 осіб.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню ВВС.

"У тій першій розмові він сказав мені: є список із 30 осіб, яких потрібно ліквідувати. Він одразу казав, що працювати потрібно дуже швидко, щоб встигнути до осені. Чому до осені – думаю, пізніше слідство розповість", – розповів Олексій Цимбалюк про зустріч із Борисом Германом.

Першим, кого мали вбити, мав стати російський журналіст Аркадій Бабченко.

Олексій Цимбалюк нібито сам мав зібрати про нього інформацію та "виконати замовлення".

"За кілька годин ми зустрілися біля мого будинку. Ми переговорили, він уточнив, що йдеться саме про Бабченка. Він, мовляв, журналіст, він всім заважає, росіянин, ворог і так далі. На той момент я вже був на контакті з СБУ і почав гру з ним", – заявив Олексій Цимбалюк.

За "роботу" із ліквідації Аркадія Бабченка йому мали заплатити 30 тисяч доларів. Для передачі грошей Олексій Цимбалюк і Борис Герман зустрілися на парковці торгового центру.

"Я сів у його автомобіль. Ми поїхали, на ходу розмовляли. Розмова стосувалася списку майбутніх жертв. Імена не називалися, але список, з його слів, на той час виріс з 30 до 60 цілей", – додав Олексій Цимбалюк.

Нагадаємо, спочатку на брифінгу СБУ щодо спецоперації по порятунку Аркадія Бабченка та викриттю організатора і замовника вбивств публічних осіб в Україні повідомлялося, що у так званому "списку Бабченка" на ліквідацію було 30 осіб. Згодом Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що список розширився до 47 осіб. Саме їх викликали в СБУ для консультацій.

Після інтерв’ю Олексія Цимбалюка "список 47" розширився до 60 осіб.

Олексій Цимбалюк заявив, що всього списку не знає. В розмові, окрім Аркадія Бабченка, звучали імена екс-ФСБшника та добровольця "Правого Сектора" Ілля Богданов, який наразі займається ресторанним бізнесом у Києві, та активіст одеського Євромайдану Тодор Пановський.

При цьому в опублікованому "списку 47" немає Тодора Панова та, навіть, Аркадія Бабченка.

Як повідомляла "УМ", 29 травня правоохоронці повідомили, що у власній квартирі було вбито російського журналіста Аркадія Бабченка.

Наступного дня під час брифінгу керівника СБУ та ГПУ публіці продемонстрували живого Аркадія Бабченка. Правоохоронці заявили, що його "вбивство" - частина спецоперації СБУ із виявлення ланцюжка організатора та замовника серії вбивств публічних осіб, серед них - вихідці із Росії та низка журналістів і блогерів.

За підозрою в організації вбивства Аркадія Бабченка на 60 діб арештували Бориса Германа.

"Кілером" мав стати колишній монах та доброволець Олексій Цимбалюк. Йому підозру не висували, адже чоловік нібито відразу після отримання "замовлення" на вбивство звернувся до СБУ.