Волонтерка і письменниця Катерина Валевська померла в Знам'янці

11:20, 28.06.2018
Волонтерка і письменниця Катерина Валевська померла в Знам'янці

Катерина померла після довгої боротьби із хворобою. Фото соцмережі

У середу 27 червня у місті Знам'янка Кіровоградської області померла відома волонтерка, активістка Майдану, організатор "Великої української ходи" Катерина Валевська.
 
Про це повідомила в соцмережі Тетяна Ткачова.
 
"Щойно дізналася... Не можу знайти слів... Не вірю... Знову волонтер... Всі пам'ятаємо її "Велику українську ходу". Її не стало, пішла на небеса! Боролася до останнього подиху свого життя! Зустрічай, Небесний легіон, свого волнтера", - написала вона у Фейсбуці.
 
За інформацію друзів Катерини, вона тривалий час боролася з онкологічним захворюванням. Останні свої дні мешкала в  чужому будинку з дозволу господаря, який оселився і мешкає в селі неподалік Знам'янки.
 
Катерина Валевська була членом ради Майдану в Києві, письменницею, бійцем спецкорпусу "Вікінг-К" при батальйоні "Айдар", волонтеркою. 
 
У  2014-му вона започаткувала акцію "Велика українська хода", під час якої відвідала всі  обласні центри та більшість невеличких міст України, де проводила виставку синьо-жовтих прапорів із написаними на них побажаннями українським військовим та Україні.
 
Своєю акцією Катерина хотіла об’єднати українців, показати, що сила їх – у єдності. Вона збирала експонати про війну на Сході та про Революцію гідності і мріяла, що вони послужать для створення музею АТО та майданів у Києві.
 
Майже в кожній області волонтерка відвідувала цвинтарі, на яких поховано героїв Небесної сотні та загиблих Героїв московсько-української війни, поповнювала колекцію прапорів, пройшла з ними прифронтові містечка та села, а також побувала в гарячих точках.
 
Торік, під час своєї акції в Кропивницькому, Катерина Валевська розповіла журналістам, що довжина прапорів, які вона зібрала за три роки, складає близько кілометра.
 
Як повідомляла раніше "УМ", в Ірпені бійцівський пес відгриз вуки волонтерці Юлії Епельбаум.