Жахлива бійня в редакції Capital Gazette в Аннаполісі: 5 убитих, 20 поранених (оновлено, фото)

09:12, 29.06.2018
Жахлива бійня в редакції Capital Gazette в Аннаполісі: 5 убитих, 20 поранених (оновлено, фото)

Поліція вже затримала вбивцю 5-х людей. Фото The Daily Beast

У четвер, 28 червня, в редакції газети Capital Gazette в Аннаполісі (штат Меріленд) сталася бійня. 
 
Вбито п'ять осіб. Ще 20 отримали поранення і перебувають у лікарні. Деякі з поранених - у критичному стані, повідомляють американські ЗМІ.
 
Як повідомляється, чоловік, озброєний дробовиком, напав на редакцію місцевої газети Capital Gazette. Спочатку він вистрілив в скляні двері ньюсруму, потім увійшов всередину і продовжував стріляти по співробітниках видання. Один з журналістів - Філ Девіс - вів репортаж з місця подій в соцмережах.
 
"Немає нічого страшнішого, ніж чути, як люди падають після пострілів, коли ви перебуваєте під своїм столом, а потім чуєте, як вбивця перезаряджає зброю", - написав Девіс.
 
Поліція оточила будівлю, в якому знаходиться не тільки редакція газети, а й інші організації і компанії. Було проведено евакуацію. Потім поліцейські почали ретельно обшукувати всі приміщення. У підсумку вони знайшли і затримали підозрюваного. Особу зловмисника встановлено і в його будинку вже проведено обшук, передає NBS.
 
Підозрюваним виявився 38-річний житель Меріленду на ім'я Джаррод Рамос.
 
 
Особу стрільця вдалося встановити завдяки базі даних паспортів і водійських прав, оскільки сам зловмисник відмовився співпрацювати зі слідством і пошкодив собі кінчики пальців, щоб унеможливити ідентифікацію за відбитками.
 
Згідно з повідомленнями в Twitter Рамоса, він багато років судився з Capital Gazette через звинувачення в наклепі. У 2011 році чоловіка судили за насильство і переслідування відносно якоїсь жінки, причому Рамос визнав свою провину. Однак, коли про його справу написала газета, чоловік подав до суду, називаючи статтю наклепом. При цьому суд вирішив, що публікація була коректною і достовірною.
 
Влада вже відреагувала на трагедію. Губернатор Меріленда Ларрі Хоган заявив, що він "абсолютно спустошений через цю трагедію", передає NBC.
 
Водночас представник Білого дому Ліндсі Уолтерс повідомила, що президент США Дональд Трамп проінформований про те, що трапилося. Він терміново вирушив з Вісконсіна, де перебував з робочою поїздкою, в Вашингтон.
 
"Мене поінформували про стрілянину в Capital-Gazette. Мої думки і молитви з сім'ями загиблих і постраждалих", - написав президент у Twitter.
 
Як відомо, Аннаполіс розташований приблизно в 50 кілометрах на схід від столиці США.