Олександру Кольченку в колонії дозволяють читати лише російськомовні листи

13:57, 29.06.2018
Олександру Кольченку в колонії дозволяють читати лише російськомовні листи

Адвокати відвідали Олександра в колонії. Фото Крим.Реалії

Ув'язнений в Росії українець Олександр Кольченко приймає їжу тільки під контролем тюремників, а також позбавлений можливості отримувати листи інакшою мовою, аніж російська.
 
Про це йдеться в листі адвокатів Уральської правозахисної групи, який вони написали зі слів Кольченка після візиту в колонію Челябінської області. Лист розміщено на сторінці у Facebook.
 
"Зараз продовжую перебувати в медсанчастині колонії міста Копейськ. Умови утримання в палаті медсанчастини не змінилися. Я продовжую приймати їжу під контролем. Персонал медчастини перевіряє в мене після кожного прийому їжі тиск, температуру, пульс, проводять зваження. Моя сьогоднішня вага 63 кілограми, почуваюся нормально", - зазначив Кольченко.

Політв’язень також повідомив, що розписується під спеціальними актами про те, що в нього вилучають пошту не російською мовою. За його словами, раніше йому не повідомляли, що вилучають пошту.
 
"Я вже підписав більше 10 таких актів. Мені пояснюють, що кореспонденцію іноземною мовою не передають, бо немає перекладу на російську. У колонію Копейська я прибув, як вважає адміністрація, як громадянин Росії. В особистій справі є паспорт громадянина Росії на моє ім’я, але в отриманні паспорта я розписуватися відмовився, адже вважаю себе українцем", - наголосив Кольченко.
 
Нагадаємо, раніше засуджений в Росії український активіст Олександр Кольченко припинив голодування.