У День Конституції на Донбасі загинули військові Влад Гусейнов, Андрій Волос та Валерій Шишак

16:18, 29.06.2018
У День Конституції на Донбасі загинули військові Влад Гусейнов, Андрій Волос та Валерій Шишак

Загиблий військовий 92 бригади Влад Гусейнов (справа). Фото: соцмережі

Вчора, у День Конституції, 28 червня, на Донбасі загинуло 4 військових. Наразі відомі імені трьох з них: це військовослужбовці 24-ї окремої механізованої бригади Валерій Шишак та Андрій Волос і воїн 92-ї бригади Влад Гусейнов.
 
Луганчанин Валерій Шишак поліг від кулі снайпера під Горлівкою на Донеччині, кинувшись рятувати важко пораненого Андрія Волоса, повідомляє прес-служба "Королівської бригади".
 
"Резервну групу, яка за хвилину вже вела бій на околиці Південного, очолив командир взводу Валерій Казімірович Шишак. В ході бою, який тривав майже півгодини, він побачив, що важко поранено бійця резервної групи. Валерій Шишак разом із командиром роти Олегом Лотоцьким кинулися рятувати свого підлеглого. Саме цього й очікував снайпер-терорист. Підступним пострілом снайпера Валерія Шишака було смертельно поранено. В підрозділі він був найстаршим. Скоро йому мало виповнитися 58 років. Не дочекавшись свого командира, згодом від отриманих важких поранень помер і боєць резервної групи, 22-річний Андрій Олександрович Волос", - сказано в повідомленні.
 
Як відомо, 57-річний луганчанин Валерій Шишак, позивний "Поляк", служив у військовій частині польова пошта В4680 - це 24 омбр імені короля Данила - командиром взводу, пише "Новинарня".
 
Чоловік вийшов на пенсію, однак з початку АТО став до лав Збройних сил України, щоб захищати рідний Донбас. Служив у добробаті МВС "Луганськ-1". Жив Валерій Казимирович у місті Сєвєродонецьк на Луганщині. У нього залишилися дружина, дорослі син і дочка.
 

Про загибель 35-річного Влада Гусейнова з 92-ї бригади повідомила волонтер Наталя Іванова. 
 
"Вчора ввечері загинув брат Влад Гусейнов (Швед). Це болісний удар для його побратимів у ЗСУ і для бійців добровольців ДУК ПС, які мали честь торік воювати з ним пліч-о-пліч", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.
 
Водночас про загибель Влада повідомив Борис Пенчук.
 
"Вчора ввечері загинув боєць Збройних Сил України, який добровольцем пішов на фронт - Влад Гусейнов (Швед) - патріот, людина-веселун, який знаходив сили шуткувати в любій ситуації щоб підтримувати настрій бойових побратимів. Герою Слава!" - розповів він у Facebook.
 
Нагадаємо, раніше стало відомо, що трьома загиблими напередодні Дня Конституції воїнами 93-ї окремої механізованої бригади були Олександр Холін, Володимир Дьяченко та Дмитро Петрушенко.