Хлібне перемир’я стартувало: ворог обстріляв українських військових 120-мм мінометами

09:25, 01.07.2018
Хлібне перемир’я стартувало: ворог обстріляв українських військових 120-мм мінометами

Окупанти порушили перемир’я у перші ж години його дії (фото: Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України / Facebook)

З початку доби 1 липня стартувало так зване "хлібре перем’я", яке вже двічі порушили російсько-окупаційні війська, один із обстрілів був із 120-мм мінометів.

Про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

"На Горлівському напрямку ворог обстріляв із мінометів калібром 120 мм наші позиції у районі населеного пункту Зайцеве", - ідеться в повідомленні.

Другий обстріл був на Луганщині.

"З автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у районі населеного пункту Новоолександрівка, що на Луганському напрямку", - продовжують військові.

Про те, чи відкривали українські військові вогонь у відповідь не повідомляється, однак в результаті підриву на протитанковій міні пошкоджено БТР російських окупаційних військ і один бойовик дістав поранення.

Протягом 30 червня російські окупаційні війська 26 разів обстрілювали позиції українських військових, 4 з яких – із важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, у Мінську Тристороння контактна група домовилася про старт "хлібного перемир’я" для збирання врожаю із 1 липня. Тривати воно мало щонайменше до кінця літа.