Олегу Сенцову 42: українець за гратами Кремля сильно схуд і постарів (оновлено, фото, відео)

14:22, 13.07.2018
Олегу Сенцову 42: українець за гратами Кремля сильно схуд і постарів (оновлено, фото, відео)

Український політв'язень Олег Сенцов в п'ятницю 13 липня святкує свій 42-й день народження.
 
Водночас у мережі з'явилися перші за два роки кадри, на яких можна побачити сильно схудлого і змученого українця в ув'язненні. Відео опублікувало "Крим.Реалії".
 
"Унікальні кадри - вперше за два роки можна побачити Олега Сенцова в ув'язненні. Ось так він виглядав приблизно місяць тому, у вісімнадцятий день голодування", - коментує видання.
 
На записі видно, як Сенцову в кінці травня дзвонить Ксенія Собчак і її мати - член Ради федерації Людмила Нарусова.
 

"Це відео силовики потім віддали російським ЗМІ. А ті опублікували в інтернеті", - йдеться в повідомленні.
 
 
Олег Сенцов у 2016 році
 
Також на записі містяться кадри, де Сенцов на етапі в Челябінську в лютому 2016 року розмовляє з місцевою правозахисницею.
 
 
Олег Сенцов у 2018 році
 
Лікарі кажуть, що Олег Сенцов після 47-го дня голодування перейшов межу неповернення. В кращому випадку він на все життя залишиться з інвалідністю. І навіть якщо Путін відпустить Сенцова, йому доведеться залишитися на Півночі, бо він просто не переживе дороги додому.
 
Як відомо,13 липня українцеві виповнюється 42 роки, 4 з яких він провів у полоні в російських окупантів. Олега вітають і активно підтримують в соцмережах. Привітання на своїй сторінці в Фейсбук опублікував і міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
 

Як повідомляла "УМ", мати режисера Олега Сенцова, засудженого до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі, попросила президента Росії Володимира Путіна помилувати її сина.
 
Пізніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що звернення матері Сенцова в Кремлі "не залишать без уваги".
 
"Ви знаєте, що ми, звичайно, уважно ставимося до повідомлень ЗМІ, але сприймати це як звернення офіційне через ЗМІ ми не можемо. Тому почекаємо, коли воно надійде. Безумовно, воно буде розглянуто, воно не залишиться без уваги. Але наскільки це може бути приводом для конкретних дій в плані ініціювання процедури помилування, я зараз вам сказати не можу", - заявив він.
 
При чому російські ЗМІ пишуть, що процес помилування Олега Сенцова вже запущено після приватних контактів Москви та Києва.
 
Раніше "УМ" повідомляла, що Олег Сенцов написав листа з колонії, в якому розповідає про свій стан.
 
Нагадаємо, 6 червня на підтрику Олега Сенцова провели "вогняну" акцію.

Про стан здоров’я політв’язня розповіла Наталія Каплан, яка відвідала Олега Сенцова у колонії.

Римма Зюбіна із колегами підняли плакати #FreeSentsov під час театрального соціального проекту Class Act: Схід—Захід.
 
Українській омбудсвумен Людмилі Денісовій нахабно відмовили у зустрічах із Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом, Романом Сущенком попри обіцянки Володимира Путіна.
 
Раніше повідомлялося, що ув'язнений в окупованому Криму Володимир Балух також дуже схуд і постарів.