У Києві під будівлею САП Ілля Ківа з протестувальниками кидались тортами та зеленкою (фото)

11:39, 17.07.2018
У Києві під будівлею САП Ілля Ківа з протестувальниками кидались тортами та зеленкою (фото)

Ківа з однодумцями вимагали роботи Холодницького. Фото pravda.com.ua

Біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрались протестувальники, одні з яких вимагають відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші вимагають продовження його роботи.
 
Так, біля САП зібралися три групи протестувальники, загальною кількістю близько ста осіб, повідомляє "Українська правда".
 
Зазначається, що спочатку організатором акції "Холодницький, пакуй рюкзак на вихід" була громадська організація Центр протидії корупції, яка вимагала відставки головного антикорупційного прокурора.
 
Разом з тим до САП прийшов також голова Соціалістичної партії Ілля Ківа з однодумцями, які навпаки вимагали роботи Холодницького. 
 
 
Зокрема, вони вимагали розслідування фактів корупції серед оточення президента Петра Порошенка та щодо самого очільника держави.
 
У коментарі журналістам Ківа заявив, що Національне антикорупційне бюро стало ручною структурою Адміністрації президента.
 
 
"Третю групу організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом. Він привів до САП провокаторів, які створюють суперечки між першими двома групами", - повідомляє кореспондент видання.
 
 
Крім того повідомляється, що провокатори з боку Ківи облили зеленкою та закидали тортами керівника ЦПК Віталія Шабуніна, якого потім забрали до лікарні. Випадково дісталось також і самому лідеру соціалістів.
 
 
Провокатори були затримані поліцією.
 
Як повідомляється, на місці багато представників правоохоронних органів. Ні сам Холодницький, ні хтось інший уповноважений до протестувальників не виходили.
 
Як повідомлялося раніше, антикорупційний прокурор Назар Холодницький та його родина безкоштовно отримали 5 земельних ділянок загальною площею 0,48 га в 2012-2015 роках. Окрім того, нагадаємо, проти Назара Холодницького відкрили дисциплінарну справу через розголошення оперативної інформації.
 
Національне антикорупційне бюро, яке очолює Артем Ситник, встановили "жучки" в кабінеті Назара Холодницького. Завдяки цьому нібито вдалося записати розмови голови САП із особами, які отримали дані про хід розслідування справ проти корупціонерів.

Назар Холодницький очолив САП у листопаді 2015 року.