У Києві протестувальники виламали двері до НАБУ і влаштували там погром (фото)

13:52, 17.07.2018
У Києві протестувальники виламали двері до НАБУ і влаштували там погром (фото)

Протестувальники вимагають відставки Ситника. Фото Ivan Grabar / facebook.com

У будівлю Національного антикорупційного бюро увірвалися протестувальники та влаштували безлади, вимагаючи відставки Ситника або його арешт разом з депутатом Грановським.
 
Про це "Українській правді" повідомило джерело в НАБУ.
 
"Зранку був так званий АТОвець Ваня Грабар з групою так званих протестувальників. Вломилися всередину, розкидали меблі. Поліція стояла дивилася. Вже коли вони всередині почали трощити, їх вивели", - розповів співрозмовник видання.
 
За його словами, провокатори увірвалися в хол через двері громадської приймальні, які зазвичай замкнені.
 
"Вони їх виламали та увійшли. Між холом та частиною, де кабінети, є металева ролета. Її опустили, тому до кабінетів вони не дійшли", - пояснило джерело.
 
За словами співрозмовника видання, зараз у будівлі НАБУ посилено заходи безпеки.
 
 
Протестувальники розкидали торти "Рошен" і гроші в холі офісу НАБУ. Фото ubr.ua
 
Як стало відомо, Іван Грабар у Фейсбуці почав скликати людей на акцію, яка називається "Ситник в шоколаді", з 16 липня.
 
 
Зіткнення з поліцією в холі офісу. Фото ubr.ua
 
"Брати, акція "Ситник в шоколаді" відбулася! Єдине, чому директор Національного Антикорупційного Бюро України повинен приїхати до Порошенка, - це підозра про вчинення злочину та арешт! Разом треба заарештувати і його посіпаку депутата Грановського! Директор НАБУ не повинен як "Нічний метелик", або "шістка" летіти на виклик свого господаря вночі! Тому що вночі робляться тільки злочини", - сказано в повідомленні Грабаря.
 
 
Співробітники НАБУ збирають відео з камер спостереження для доказової бази.
 
Нагадаємо, 17 липня біля будівлі САП зібрались протестувальники, одні з яких вимагали відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші вимагали його роботи. До САП прийшов також Ілля Ківа, який називає себе головою Соціалістичної партії, з "однодумцями" та заявив, що Національне антикорупційне бюро стало ручною структурою адміністрації президента.
 
Ще одну групу людей організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом. Він привів до САП провокаторів, які спричинили суперечки між першими двома групами. Провокатори з боку Ківи облили зеленкою та закидали тортами керівника ЦПК Віталія Шабуніна, якого потім забрали до лікарні.