У Бердянську застрелили екс-бійця «Донбасу» Віталія Олешка, відомого під позивним Сармат

13:37, 31.07.2018
У Бердянську застрелили екс-бійця «Донбасу» Віталія Олешка, відомого під позивним Сармат

"Сармата" вбили на очах у його дружини (фото: соцмережі)

У вівторок 31 липня серед білого дня в Бердянську був застрелений Віталій Олешко, позивний "Сармат".
 
Про це повідомив побратим убитого Андрій Маджаров у Фейсбуку.
 
За його словами, у Сармата стріляли ззаду і убили на місці двома вистрілами - в голову та в спину.
 
"Народ, щойно застрелили Сармата. Вистрілом у спину з двоствольної гвнтівки. У мене на очах. Підійшов зі спини якийсь бородатий незрозумілий смертник, вистрілив два рази", - сказав він в опублікованому ним відео.
 
Про вбивство "Сармата" також повідомив журналіст Юрій Бутусов.
 
"30 хвилин тому в Бердянську був застрелений Віталій Олешко, позивний "Сармат", доброволець батальйону НГУ "Донбас", учасник самооборони Бердянська, кавалер ордена "За мужність" 3-го ступеня, учасник боїв за Іловайськ, який пройшов російський полон", - написав він у Фейсбуці.
 
За словами Бутусова, Віталій "Сармат" сидів зі своєю дружиною і другом в кафе посеред білого дня, коли зайшов убивця з мисливською рушницею і вистрелив "Сармату" в спину.
 
"Я зустрічався з Віталієм три місяці тому в Бердянську. Він був небайдужою людиною. Він усім розповідав про свій конфлікт з місцевим олігархом Олександром Пономарьовим, власником "Російсько-українського науково-виробничого підприємства" Агринол", - розповів журналіст.
 
За його словами, Пономарьов і "Агринол" контролюють Бердянськ, "вони контролюють всю владу, і очевидно, мають зв'язки в кримінальному світі". 
 
"Бердянськ - маленьке місто, тих, хто сміє виступати проти влади - одиниці, і Олешко був одним з найбільш активних і зухвалих", - пише Бутусов. 
 
Відомо, що Олександр Пономарьов - народний депутат в групі "Воля народу", а колишній директор "Агринол" і його друг Сергій Валентіров - депутат від БПП. 
 
Тому одною з основних версій в справі про вбивство Олешко повинно розглядатися замовлення Пономарьова або близьких до нього кримінальних структур, які могли в інтересах Пономарьова усунути одного з небагатьох публічних опонентів місцевого олігарха, додає журналіст.
 
"Вбивство Віталія Олешко показало, що в Бердянську відбувається мафіозне свавілля, і смичка криміналу зі структурами влади", - зазначив Бутусов. 
 
Як повідомляла "УМ", 5 липня у Шевченківському районі Києва застрелили співробітника поліції Дмитра Глушака.