У Києві двох підприємців оштрафували на 37 тисяч грн за продаж книг із Росії

14:11, 17.08.2018
У Києві двох підприємців оштрафували на 37 тисяч грн за продаж книг із Росії

Продавців на "Петрівці" оштрафували за книги з Росії

У Києві продавців на київському книжковому ринку «Петрівка» оштрафували на 37 тисяч 230 гривень за розповсюдження книжкової продукції, завезеної з Росії без дозвільних документів.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Адміністративно-господарські санкції застосовано до суб’єктів господарювання ФОП Перчак В.В. та ФОП Путівський В.А.

Книжки, які розповсюджувалася без дозвільних документів, вилучили з обігу, а на підприємців наклали адміністративно-господарські штрафи у розмірі 37 тисяч 230 грн. У разі повторного порушення сума штрафу складатиме вже 186 тисяч 150 грн.

Підпримці повинні оплатити штраф протягом 15 діб. Рішення можуть скаржити упродовж 10 робочих днів з дня його отримання.

З 1 січня 2017 року набув чинності закон щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту, згідно з яким видавнича продукція, яка виготовлена в РФ або ввозиться звідти чи з тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена за умови наявності відповідного дозволу.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року в Україну без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі, а продавці мають сплатити штраф.

Як повідомляла «УМ», в Україні заборонили 165 книг, серед яких «твори» авторства екс-прем’єра Миколи Азарова, терористів Павла Губарєва та Захара Прилєпіна, пропагандиста Олександра Дугіна та інші.