Під Радою мітингувальники з фаєрами вимагали розслідування замаху на Катерину Гандзюк (фото, відео)

14:20, 04.09.2018
Під Радою мітингувальники з фаєрами вимагали розслідування замаху на Катерину Гандзюк (фото, відео)

В руках у активістів був напис "Вже 36 днів без відповіді" (фото: соцмережі)

У центрі Києва активісти влаштували пікет, вимагаючи розслідувати напад із сірчаною кислотою на співробітницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк.
 
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Богдан Кутєпов.
 
"Двіж під парламентом. Хто замовив Катю Гандзюк?" - написав він, оприлюднивши відео з-під стін парламенту. 
 
Як видно на відео, активісти у руках тримали плакати з фразою "Хто замовив Катю Гандзюк?" і скандували це запитання, згодом вони підпалили фаєри і поставили перед собою. 
 
 
Після цього в руках у активістів з’явився напис "Вже 36 днів без відповіді". Коли димові шашки догоріли, учасники акції стали розходитися.
 
За словами організаторів пікету, окрім заклику активніше розслідувати справу Гандзюк, активісти також вирішили привернути увагу депутатів до систематичних нападів на громадських діячів в Україні. 

Напад на Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня у Херсоні. Невстановлений чоловік облив її сірчаною кислотою, у результаті жінка зазнала хімічних опіків тулуба, руки та обличчя (понад 35% тіла). Миколу Новікова, якого спочатку затримали за підозрою в нападі, згодом звільнили, справу проти нього закрили.

 

Водночас Катерина Гандзюк порадила шукати замовника замаху на її вбивство серед тих, "хто носить мундир". 

 

Правоохоронці повідомили, що розшукують іще одного причетного до справи чоловіка, який купував сірчану кислоту для нападу.