Поблизу Світлодарської дуги розірвався міномет «Молот»: двоє постраждалих (оновлено)

12:44, 25.09.2018
Поблизу Світлодарської дуги розірвався міномет «Молот»: двоє постраждалих (оновлено)

Міномет "Молот" розірвався на фронті (фото: Міністерство оборони)

В зоні проведення Операції об’єднаних сил поблизу Світлодарської дуги 23 вересня розірвався міномет "Молот", внаслідок чого отримали поранення двоє військових.

Про вибух повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву речника ООС Олексія Тригуба.

"Інцидент стався в одній із військчастин у районі проведення ООС. Причини та обставини наразі з'ясовує слідча комісія", - сказав він.

Олексій Тригуб зазначив, що всіх трьох постраждалих госпіталізували.

"Їхній стан задовільний", - додав він.

Згодом штаб ООС уточнив, що від вибуху міномета 120-го калібру постраждали двоє осіб.

"23 вересня під час виконання бойового завдання щодо ведення адекватного вогню у відповідь у каналі ствола міномету М120-15 "Молот" розірвалась міна", - зазначає прес-центр Операції об’єднаних сил у Facebook.

Волонтер Юрій Мисягін повідомив, що інцидент стався на позиціях українських арміцій поблизу Світлодарської дуги.

"У нас знову міномет "Молот" відзначився... тільки цього разу не на полігоні, а вже у зоні бойових дій, на Світлодарській дузі, Мінометний розрахунок працював зі шнурком, тому, слава Богу, загиблих немає, але є двоє поранених", - зазначив він.

На тому, що міномет експлуатували без порушень, наголошує і волонтерка Альона Шевцова.

"Міномет експлуатувався правильно. Техніка безпеки - дотримана. Люди- живі. Це головне. Дотримання техніки безпеки і підготовка, бойовий досвід і професійна робота командирів і солдат врятували їм життя. Стріляли з укріпленого бліндажа зі шнурка", - написала вона.

Альона Шевцова сподівається, що буде проведене об’єктивне розслідування.

Попередні причити трагедії вже назвали.

Нагадаємо, внаслідок розриву міномета "Молот" на полігоні у Рівному загинуло троє військових, ще 9 отримали поранення. Петро Порошенко заборонив використовувати "Молоти" до завершення розслідування причин вибуху.

Після трагедії основною причиною вибуху називали подвійне заряджання міномета, а велику кількість загиблих та постраждалих пов’язували із порушенням техніки безпеки, бо під час вистрілу бійці не сховалися в укриття.