Політв’язень Роман Сущенко відправлений з Москви на етап

13:53, 08.10.2018
Політв’язень Роман Сущенко відправлений з Москви на етап

Романа Сущенка можуть перевезти до колонії в Якутську (фото: AFP)

Політв’язень Кремля з України Роман Сущенка етапований з СІЗО Москви до місця відбування покарання.
 
Про це у Фейсбуку повідомив його громадський захисник Марк Фейгін.
 
Куди саме українця етапували Фейгін не зазначив.
 
Раніше він допустив, що Сущенка можуть перевезти до колонії в Якутську.
 
4 червня 2018 року Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.
 
Сущенко провину не визнав.
 
За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків "ДНР" на Маріуполь. У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.
 
В ГУР МОУ заперечили це.
 
Як повідомляла "УМ", Роман Сущенко вперше з моменту ув’язнення мав зустрітися зі своїм сином. Проте зустріч не відбулася, бо син політв'язня не зміг приїхати до Москви. Натомість політв'язень зустрівся з дружиною і донькою.
 
Нагадаємо, на засіданні 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув'язнення для українського політв'язня, журналіста Романа СущенкаВідтак суд відхилив у повному обсязі апеляцію захисників.
 
При цьому захисник українця Марк Фейгін повідомив, що Роман Сущенко готовий просити про помилування. "Роман готовий написати цей нещасний папір з проханням про помилування, я не бачу в цьому жодної проблеми, Роман зі мною згоден. Неважливо, що ти напишеш, головне, опинитися в Києві, це моя думка", - пояснив Фейгін.
 
Президент Петро Порошенко тоді запевнив, що Україна продовжить боротьбу за звільнення Романа Сущенка з Росії. "Від самого початку ця справа була фарсом. У Росії досі триває 1937 рік, у той час як у нас триває боротьба з агресією Росії і боротьба за звільнення українських заручників Кремля", - зазначив він.
 
У середу 3 жовтня захисник Романа Сущенка Марк Фейгін знову не потрапив у СІЗО на побачення до політв'язня. Причиною недопуску назвали те, що вирок для Сущенка вступив у силу. Фейгін висловив тривогу, що в понеділок Романа Сущенка вже можуть відправити на етап.