Новий слід у справі Каті Гандзюк: її могли вбити через вирубку лісів Херсонщини

17:30, 21.12.2018
Новий слід у справі Каті Гандзюк: її могли вбити через вирубку лісів Херсонщини

Катерина Гандзюк не хотіла мовчати про беззаконня, яке творилося на Херсонщині (фото: соцмережі)

Слідство у справі Катерини Гандзюк відпрацьовує версію причетності до вбивства посадовців, які займаються незаконною вирубкою лісу на Херсонщині і з якими боролася активістка.
 
Про це пише у Facebook прес-центр СБУ.
 
"Відпрацьовується одна із слідчих версій стосовно вчинення злочину над потерпілою у зв’язку з її активною громадською позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонщини та викриття причетних до цієї злочинної схеми посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування Херсонської області", - йдеться в повідомленні.
 
За словами правоохоронців, вони встановили, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів Херсонської області за сприяння чиновників органів влади здійснюється незаконна вирубка лісів для продажу деревини.
 
Злочинну діяльність маскують під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев.
 
"Наразі оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу України семи фігурантам справи", - розповідають у спецслужбі.
 

Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.

 

Після смерті Катерини Гандзюк активісти поставили вимогу відставки силовиків, насамперед Арсена Авакова та Юрія Луценка, адже замовники нападу досі не встановлені. 
 
При цьому справу щодо вбивства Катерини Гандзюк повністю передали до СБУ.
 
Увечері 5 листопада в мережі з'явилась інформація, що слідство підозрює Ігора Павловського в передачі грошей ймовірному організатору нападу на Гандзюк Сергію Торбіну, але поки він не є офіційним підозрюваним. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у медіа "витекла частина слідства", завдяки якому 12 людей (яких слідство розглядає як замовників) "отримали необхідну їм інформацію".
 
Ігор Павловський - помічник депутата від БПП Миколи Паламарчука. Після розголошення про підозру в замаху на Гандзюк Паламарчук звільнив Павловського, "щоб він захистив свою честь, гідність".
 
Про всіх підозрюваних у виконанні злочину читайте в "УМ".

 

  •