На Донеччині сепаратисти паплюжать пам’ятники загиблим у ІІ світовій війні

12:48, 22.04.2017
На Донеччині сепаратисти паплюжать пам’ятники загиблим у ІІ світовій війні

Спаплюжений пам'ятник загиблим у період 1941-1945 рр. у Маріуполі.

Сепаратисти намагаються розпалити національну і ідеологічну ворожнечу на Донбасі напередодні Дня перемоги 9 травня. Зокрема провокатори паплюжать пам’ятники і могили загиблих у ІІ світовій війні, звинувачуючи у цьому патріотів України.

 

Про це повідомляє Донецьке облуправління СБУ в суботу.

 

"За вказівкою російських кураторів "пропагандисти" терористів намагаються створити передумови для розпалювання в Україні національної ворожнечі. Для цього вони організовують проплачені акції вандалізму над могилами та пам’ятниками. Ці факти потім терористи використовують для штучного нагнітання ситуації", - зазначають в СБУ.

 

Зокрема, минулого тижня на Донеччині провокатори скоїли чотири факти вандалізму в населених пунктах поблизу лінії розмежування.

 

«Так, зафіксовано спаплюження пам'ятника загиблим у період 1941-1945 рр. у Маріуполі, нанесення нацистської свастики на пам'ятник загиблим від обстрілів терористів мешканцям селища Сартана, вивішування у Слов'янську прапора угруповання "ДНР" і наругу над прапором України у Покровську», - повідомляють у спецслужбі.

 

Відтак, СБУ звертається до всіх громадян Донецької області з проханням виважено ставитися до подібних акцій, усвідомлювати справжні мотиви зловмисників.

 

«Просимо не піддаватися на провокації і сприяти правоохоронним органам у встановленні організаторів, посібників і виконавців протиправних дій», - додають в облуправлінні СБУ.